czy ma ktos pomysl?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » sobota 26 kwietnia 2008, 23:17

Jedni ci "cwansi" piszą podania o przyśpieszenie egzaminu podając w uzasadnieniu "bajki" a drudzy (ci mniej pomysłowi) czekają dzięki tym pierwszym dłużej w kolejce :)

A może dzięki wciśnięciu paru osób (tych z odwołania) więcej na dany dzień trzeba "oblać" potem parę dodatkowych osób, żeby się wyrobić czasowo w ciągu dnia.

Ciekawe jak to WORDY sobie organizują uwzględniając podania :D
ella
Moderator

Postprzez kamiles » niedziela 27 kwietnia 2008, 01:21

barthezonek napisał(a):że jak Ci nie skrócą terminu czekania na egzamin to piszesz skargę do Urzędu Marszałkowskiego.

I myślisz, że pani w okienku się wystraszy? :wink: hmm... moim zdaniem, odpowie, że jak Ci nie pasuje termin w tym WORDzie, to przecież nie musisz się tu zapisywać na egzamin... Niestety, taka jest brutalna prawda. Obawiam się, że jeśli faktycznie pojawiłaby się lawina skarg, to w końcu ustawodawca wycofałby się z 30-dniowego terminu (w wielu WORDach w Polsce jest on nierealny) i po sprawie.
kamiles

Postprzez Angela14 » niedziela 27 kwietnia 2008, 07:12

No widzisz - wczoraj miłam egzamin praktyczny i oblałam :( , kurs skończyłam na początku lutego, egazmian teoretyczny miałam 06.03.2008 - jazdy 26.04.2008 - a teraz sobie poczekam minimum 2 miesiące, bo takie są terminy w Bydgoszczy! I kto przestrzega przepisów, że egzamin musi odbyć się w ciągu 30 dni. A swoją drogą zastaawiam się czy można się gdzieś odwołać. Jak nie uda mi się za drugim razem to pewnie jeszcze będę musiała powtarzać tesy pomimo, że były bezbłedne. I gdzie tu sprawiedliwość?
Angela14

Postprzez Eska » niedziela 27 kwietnia 2008, 09:10

jednoczesnie zdawac moga tylko 2 osoby kiedy w poczekalni siedzi dziesiatki innych oczekujacych na egzamin a inni egzaminatorzy spokojnie w kanciapkach pija kawke.
09.03.08 -> pierwszy raz za kółkiem :)
04.06.08 -> testy (+) plac (+) miasto(-)
08.08.08 -> 7.oo
Eska

Postprzez tom9 » niedziela 27 kwietnia 2008, 10:00

zawsze mozna szukac w wordzie kogos, kto np przyszedl odwolac egzamin i skoczyc na jego miejsce.
kto kombinuje ten zyje :wink:
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez DEXiu » niedziela 27 kwietnia 2008, 23:52

Eska ==> Część placowa egzaminu na kategorię B (bo to o nią się rozchodzi) trwa... bo ja wiem. 10 minut? 15? To oznacza, że zanim dwie osoby powrócą z miasta, plac może zdać kolejne 6-8. Gdy dodamy do tego, że statystycznie jakieś 10-20 % (nie wiem jak jest realnie - tak strzelam na zdrowy rozsądek) oblewa na placu w sposób nieumożliwiający kontynuowania egzaminu, to teza, że to plac jest wąskim gardłem wydaje się mocno wątpliwa
DEXiu

Postprzez camparii221 » poniedziałek 28 kwietnia 2008, 00:35

DEXiu napisał(a):Eska ==> I naprawdę wierzysz, że to wszystko przez zbyt małą ilość placów manewrowych w WORDZie?

kurcze ja rozumiem wszystko....wiem ze popelniam bledy podczas jazdy i z tego powodu nie zdaje egzaminu! ale czy ty wierzysz w to ze kazdy co zdaje egzamin jest zdolny do jazdy?! moim zdaniem czy ci co zdali za 1 razem czy za 10 nie ma to roznicy bo jak ktos mamiec wypadek to bedzie go mial niestety! mi chodzi o wydluzony czas oczikiwania na egzamin! to mnie wnerwia! wlasnie ten czas powoduje do opustoszenia mojego portela....bo miedzy innymi doszkalajace jazdy i w ogóle!!! mam dosc tego calego wyzyskiwania i dlatego sie pytam czy ma ktos jakis pomysl na przyspieszenie egzaminu;) pozdrawiam!
camparii221

Postprzez macius » poniedziałek 28 kwietnia 2008, 03:06

camparii221 napisał(a):ale czy ty wierzysz w to ze kazdy co zdaje egzamin jest zdolny do jazdy?! moim zdaniem czy ci co zdali za 1 razem czy za 10 nie ma to roznicy bo jak ktos mamiec wypadek to bedzie go mial niestety!

Logicznie rozumując z powyższego wynika, że powinni wydawać wszystkim prawka jak leci, najlepiej bez egzaminu, bo to i tak bez znaczenia, tak? ;)
macius

Postprzez radex171 » poniedziałek 28 kwietnia 2008, 08:58

jak chcesz możesz dzownić do nich i pytać się... w końcu kto s może odwołać albo przenieść egzamain na późniejszy termin zwalnijając tym amym miejce... bynajmniej tak jest we wrocławskim wordzie...
radex171

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka