Czy uznajecie małżeństwa homoseksualne?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Anthrox » poniedziałek 17 marca 2008, 00:31

Iii tam, już wolę tolerować pedziów niż np. seryjnych morderców, którzy urodzili się w jakże kochającej rodzinie kobiety i mezczyzny

Osobiscie nie zgadzam sie z pogladem, ze jak dwoch pedziow wychowuje dziecko, to ono automatycznie staje sie takim jak oni - to juz jest zalezne od calkiem innych czynnikow nad ktorymi nie chce mi sie po nocy rozwodzic.

Skad niby geje/lesbijki wychodzą ? Najczesciej wlasnie z rodzin "classic", gdzie zadne z rodzicow nie mialo takich sklonnosci.

Zeby nie bylo ze jestem za bardzo tolerancyjny - zgadzam się, że dziecko na polskie warunki mialoby bardzo czesto przesrane, ale to glownie dlatego, ze nie mozemy sie pogodzic z obrazem calkiem innym niz wpajały nam pokolenia i ich tradycje.

Ja mimo wszystko dałbym takiej "odmiennej" parze szanse, nie kierując się poglądami - mnie interesują fakty, a nie plotki - a "co mogloby byc" tym bardziej - dowody, dowody i jeszcze raz dowody, skoro tutaj na forum mamy tylu doświadczonych psychologów. :lol:

Jednak chciałbym, żeby ta "mniejszościowa" społeczność pozostała taka, bo mimo wszystko sam wolę, jak jest zachowany zwyczajny związek.

Taka tolerancyjność u mnie duża, bo miałem okazje patrzeć, jak osoba katolicka stała się osobą niewierzącą - i uwierzcie - ona wcale nie stała się przez to gorsza, a straciła jeden z swoich sensów życia - to jej wybór - uszanowałem to i każdy jest zadowolony.

Ps. Nadal jednak nie mogę przyzwyczaić się jak dwóch facetów się całuje - już bardziej miło lesbijki w tym przypadku wypadają :lol:
Anthrox

Postprzez Marekk » poniedziałek 17 marca 2008, 00:32

20fingers napisał(a):Homoseksualiści raczej publicznie tak nie robią.

Bo w polsce boja sie. Pojedz do berlina to zobaczysz.
Homoseksualizm to NIE JEST choroba!
Mam syna, gdyby okazało się w przyszłości, że jest innej orientacji to co?Mam go zamknąć w jakimś zakładzie?Na jakiej podstawie?
Nic nie zrobię i nikt nic nie zrobi, bo na to nie ma rady.

Jest pomoc dla takich ludzi. Moze nie w polsce, ale jest. Bylo juz wiele przypadkow wyleczenia takich ludzi.
Marekk

Postprzez tom9 » poniedziałek 17 marca 2008, 00:33

Homoseksualiści raczej publicznie tak nie robią.

bo 95% sie boi i slusznie.

Mam syna, gdyby okazało się w przyszłości, że jest innej orientacji to co?Mam go zamknąć w jakimś zakładzie?Na jakiej podstawie?
Nic nie zrobię i nikt nic nie zrobi, bo na to nie ma rady.

leczylbym...
czy jesli ktos lubi zabijac czy to jest choroba ? tak samo jak ty powiedzmy lubisz truskawki, wolna jazde, chomiki oraz sluchac muzyki tak on lubi zabijac... przeciez to taki normalne i oczywiste...

Homoseksualizm jest choroba, ma sie najwidoczniej nie ta klepke co trzeba skoro pociage cie calowanie z facetem a nie z kobieta.

leczyc, leczyc i jeszcze raz leczyc a nie lansowac sie na gejowskich paradach.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez 20fingers » poniedziałek 17 marca 2008, 01:14

Momnt, ten, który zabija jest przestępcą a homoseksualista?Co zrobił, że wkłada się go do jednego worka z zabójcą?
Skoro jest tyle przypadków wyleczenia, to może ktoś jakiś przytoczy?Tylko czy aby na bank została taka osoba wyleczona?

Czytałam kiedyś list pewnej kobiety, z dobrego, wysoko ustawionego (zamożnego) i katolickiego domu, była lesbijką.Wyszła za mąż za...geja.I żyli po swojemu, nikt obok o niczym nie wiedział.
Rodziny zadowolone i wszystko gra. Ale czy to jest w porządku?

Geje nie wiem czy się boja publicznie całować, ja tego nie robię publicznie, bo po co? Wątpię też aby się to zmieniło po zalegalizowaniu homoseksualnych związków.
24.10.2007
zaliczone !! :D

2.11.2007 Papier odebrany :spoko:
20fingers

Postprzez tOny » poniedziałek 17 marca 2008, 01:57

eh gdyby mi nie powiedzieli ze takie cos może istnieć to chyba nigdy bym sie sam nie domyślił ze takie związki mogą istnieć dla mnie jest to porażka bo jak można brzydzić się kobietą :D :evil: i wybierać chłopców :X
08.01.08 Teoria(+)
11.03.08 Praktyka(+)
Prawko Zdobyte !
tOny

Postprzez piotreek23 » poniedziałek 17 marca 2008, 08:10

20fingers możesz przytoczyć wyniki badań w których jednoznacznie stwierdza się że to nie choroba? Jakoś nikt tego nie udowodnił i lekarze sami nie wiedzą co jest przyczyną zachowań homoseksualnych.
Prawo jazdy zdane w dniu 12.02.2008 :-)
piotreek23

Postprzez 20fingers » poniedziałek 17 marca 2008, 08:16

piotreek23 napisał(a):20fingers możesz przytoczyć wyniki badań w których jednoznacznie stwierdza się że to nie choroba? Jakoś nikt tego nie udowodnił i lekarze sami nie wiedzą co jest przyczyną zachowań homoseksualnych.

Jak mogą być jakieś badania przeprowadzane na czymś, co nie jest chorobą?
Skoro homoseksualizm jest chorobą to heteroseksualizm też.
Ja nie mówiłam o żadnych badaniach, inni tutaj twierdzą, że to trzeba leczyć.
24.10.2007
zaliczone !! :D

2.11.2007 Papier odebrany :spoko:
20fingers

Postprzez ndrozdowski » poniedziałek 17 marca 2008, 11:40

Brać ślub, niech biorą, ale niech nie wychowują dziecka.
Skazać dzieciaka na to, że będą nim pomiatać, wyśmiewać czy nawet znęcać się za to, że dwie mamusie to lesbijki albo ma dwóch tatusiów.
POLSKA to nie jest TOLERANCYJNY kraj. Jest za bardzo przesiąknięty homofobicznym, konserwatywnym i pozbawionym w dużej mierze edukacji prorodzinnej kraj.
Obrazek
ndrozdowski

Postprzez Mycha » poniedziałek 17 marca 2008, 11:54

A w jaki sposób chcesz zabronić lesbijkom wychowywać dziecko? Nie ma takiej możliwości. Kobieta jak się uprze, to dziecko sobie "załatwi" - będzie jej i nikt jej go nie odbierze. Gorzej mają pod tym względem geje, bo oni dzieci nie rodzą.

I uważam, że związki homoseksualne powinny mieć możliwość legalizacji. Dzieci bym im nie dała, ale jak napisałam wyżej - pod tym względem nie ma równości między lesbijkami a gejami.
Mycha

Postprzez tom9 » poniedziałek 17 marca 2008, 12:09

dasz im palec

I uważam, że związki homoseksualne powinny mieć możliwość legalizacji.

to beda chcialy cala reke

Dzieci

wiec raz jeszcze NIE, NIE i jeszcze raz NIE!
W ukryciu przed sasiadamy, srodowiskiem w pracy w szkole, niech robia co chca ale zeby panoszyc sie po miescie, walczac o jakies prawa ? ZDECYDOWANIE NIE!

tom9

Postprzez olivcova » poniedziałek 17 marca 2008, 12:22

Polacy nie sa homofobamii :roll:
Srodowiska gejowskie nie oczekuja tolerancji bo takowej moim zdaniem nie brakuje, oczekuja akceptacji a to roznica!
Hasła "homofoby", "antysemici" itd., itp., traktowane sa jak wytrychy, ktorymi rzuca sie po oczach jak brakuje przyklasku.
Jak nie przyklaskuje paradujacym gejom, jestem przeciwna dawaniom przywilejów etc to naturalnie pada hasło homofobia, jak nie chce klekac tysieczny raz i akceptowac " polskich obozów zagłady" to naturalnie padnie antysemityzm :roll:

Wsrod znajomych a nawet w rodzinie mam przyklady "kochajacych inaczej" nie zauwazyłam aby doswiadczali szykanowania czy wysmiewania, kto z kim sypia, kto kogo kocha to ich prywatna sprawa i nic mi do tego.
Zmiana porzadku rzeczy, slubow, adopcji to bardzo powazna sprawa i wymaga duzej rozwagi w podejmowaniu działan ustawodawczych i patrzenia daleko w przyszłosc.

Mnie meczy tylko nachalnosc pewnej lobbujacej grupy na rzecz owego srodowiska, parady pol nagich facetów, czesto karykaturalne zniewiescienie i postawa j.w jak nie wykazuje zachwytu to siekna po oczach hasłem "homofobia" :roll:
Czy jestem tolerancyjna, jestem ale czy musze akceptowac?!
olivcova

Postprzez cyruslb » poniedziałek 17 marca 2008, 12:30

Ja jestem za nie i to wielkie nie ale co tu się oszukiwać nasza europejska kultura opiera się na kulturze rzymskiej i w związku z tym też greckiej a niestety grecy to była kupa pedałów,te ich łaźnie to były skupiska gejów.Oni byli, są i będą i tak samo z lesbijkami.Ale w małżeństwie ktoś musi wychodzić za mąż a ktoś się żenić a jak to dopasować jak będzie dwóch tatusiów czy dwie mamy ??

Jeśli chorobą nazywa się daltonizm czyli np:mylenie 2 kolorów to i homo czyli praktycznie mylenie kto z kim i dlaczego też nią jest.

Wszystko co napisałem to moja subiektywna opinia.
cyruslb

Postprzez piotreek23 » poniedziałek 17 marca 2008, 20:21

20fingers napisał(a):Jak mogą być jakieś badania przeprowadzane na czymś, co nie jest chorobą?
Skoro homoseksualizm jest chorobą to heteroseksualizm też.
Ja nie mówiłam o żadnych badaniach, inni tutaj twierdzą, że to trzeba leczyć.

Ech...Jak się zabierać za temat to trzeba coś o nim wiedzieć ;-) w każdym razie wypada ;-).
Badania nad homoseksualizmem są prowadzone od dawna. Zaczeły się już w latach 60 i do dziś nie wiadomo co powoduje taki stan. Są obserwacje na podstawie rozmów z homoseksualistami iż częściowo za taki stan wine ponosi brak ojca lub złe z nim stosunki w przeszłości.
Wielu też ludzi udało się wyleczyć i żyją scześliwie jako hetero seksualni. Bzdurą jest że każdy kto jest homoseksualistą akceptuje to i czuje się z tym dobrze. Więc nie ma co tak krzyczeć że to nie choroba skoro lekarze i psycholodzy sami nie wiedzą i naszego mózgu nie znają. Problem jest głęboki i bardzo rani człowieka. Podniosą się pewnie pytania o toleracje. Dla mnie tolerancja czlowieka gorsza niż faszyzm. Człowieka należy kochać a nie tolerować, ale złe zjawiska i czyny należy piętnować i eliminować.
Pozdrawiam
Prawo jazdy zdane w dniu 12.02.2008 :-)
piotreek23

Postprzez bambi » poniedziałek 17 marca 2008, 21:37

a dlaczego nie pozwolić im wychowywać dzieci????
boicie się, że się zarażą homoseksualizmem - nie dobijajcie mnie??????

mogę się założyć, że 90% obecnych homoseksualistów pochodzi z "normalnych" rodzin z tatusiem i mamusią którzy co niedzielę zasuwają do kościółka.
kto powiedział, że 13-sty jest pechowy???
egzamin zdany 13,02,2008
prawko w kieszeni!!!!!!!!
bambi

Postprzez tom9 » poniedziałek 17 marca 2008, 22:00

a dlaczego nie pozwolić im wychowywać dzieci????
boicie się, że się zarażą homoseksualizmem - nie dobijajcie mnie??????

tak wychowaja go na pedala.
bedzie ich co raz wiecej, a ja zamierzam dlugo zyc wiec takie obrazki bede dla mnie nie mile.

tom9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka