Jak się bawić kierownicą żeby autko nie "pływało"?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Małgonia11 » sobota 23 lutego 2008, 19:51

Na początku też miałam ten problem, że auto "latało" mi na boki, ale wydaje mi się, że to kwestia treningu :wink:
28.06.2006 - zdane !
Mój pierwszy samochód - Ford Fiesta
Małgonia11

Postprzez wiesniak » poniedziałek 25 lutego 2008, 17:43

W ten weekend po raz pierwszy w życiu miałem okazję prowadzić samochód z kierownicą po prawej w ruchu lewostronnym i powiem wam, że utrzymanie kierunku na wprost wbrew pozorom wcale nie jest takie proste :P.
wiesniak

Postprzez frezjadg » poniedziałek 25 lutego 2008, 20:37

No! Po dzisiejszej jeździe mój instruktor twierdzi, że jeszcze nie jest tak jak powinni być, ale juz całkiem, całkiem :D:D:D. POmowło ogólne wyluzowanie się, muza w autku, guma do zucia i nie trzymanie się kurczowo kierownicy :D. Po prostu robiłam tylko lekkie korekty kierownicą :D. Dzięki za rady jestescie kochani :**:* :D:D:D
frezjadg

Postprzez Paloma » poniedziałek 25 lutego 2008, 21:51

Hihi, witaj wiesniak:) Kierownica po prawej to codziennosc dla mnie :shock: :)
Frezjada...ja dzisiaj tak wgapialam sie w boczne lusterko, ze zaczelam zjezdzac w strone kraweznika i dopiero zorientowalam sie jak moj maz sie na mnie wydarl. Jeezus, ile jeszcze zrobie glupich bledow zanim naucze sie jezdzic :? Znowu dzisiaj doly psychiczne zaliczam :cry:
Paloma

Postprzez Nifredil » poniedziałek 03 marca 2008, 01:05

To "pływanie" to tylko kwestia pierwszych godzin jazd... Wydaje mi sie ze każdy tak ma na początku... Pamiętam jak ja starałam sie utrzymać sie równo na jezdni xD Ale to naprawdę tylko na początku wydaje sie takie trudne a po paru jazdach nabiera sie wyczucia i idzie już o wiele lepiej :)
A propos kierownicy po prawej.. zawsze się zastanawiam czy umiałabym tak jeździć.. tzn zmieniać biegi lewą ręką itd ale skoro tyle osób to robi to na pewno da sie przyzwyczaić ;P
Obrazek
Nifredil

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka