Co wam daje pisanie na forum?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez to ja » niedziela 16 maja 2004, 00:31

Teraz, po zdanym egzaminie wchodzę na to forum z przyzwyczajenia, ale nie robię tego od niechcenia. Lubię tu przebywać. Co mi to daje? miło spędzam czas, chociaż czasami są osoby, które działają mi na nerwy, ale to jak w życiu, nie każdego muszę lubić.
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez miros » niedziela 16 maja 2004, 14:06

musisz lubic !!! to jest nasze forum i zeby sie tu udzielac musisz wszystkich lubic !!! nawet jesli sie klocisz to i tak lubisz ta osobe z ktora sie klocisz !!! rozumiesz??? nas da sie lubic !!! :) :) :)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez to ja » niedziela 16 maja 2004, 16:36

Wiem, że was da się lubić, ale zauważ, że jedną osobę mogę bardziej lubić, a drugą mniej. Poza tym wiem, że mnie też nie każdy lubi i to jest normalne. Ale was oczywiście lubię :) Ciebie, Mirosku także :D
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez Mmeva » niedziela 16 maja 2004, 17:53

Ja trafiłam na forum chyba jakiś miesiąc po zdaniu prawka, czyli w styczniu 2002 roku ( albo jeszcze w trakcie pod koniec 2001, nie pamietam) mój brat kupił sobie chyba niezbednik komputer świata i był tam link na ś.p strone www.naukajazdy.vis.pl, z ktorej to dostalam linki na www.naukajazdy.pl, www.prawko.gery.pl i oczywiście na www.prawojazdy.com.pl - w sumie to nie wiem, dlaczego zaczęłam pisać... na początku przez jakieś półtora roku siedziałam na wszystkich forach ( oprócz 1, które szybko zamkneli), ale tutaj jakos tak zawsze najwiecej ludzi było i najfajniej się gadało... wychodzi na to, że to już prawie 2.5 roku;

moja 1 kłotnia to było chyba ( nie pamiętam z kim, chyba z Papryką) o korupcji na egzaminach i o ile sie nie myle na jakims czasie na 4-um pojawił się Łakom, który chyba jej bronił... ( wtedy chyba jeszcze nie było rejestracji i części postów pisałam pod xywą... Łakom - pamietasz ZBULWERSOWANĄ ? ;) ), potem chyba pojawił sie miros,; ale pamięc mnie zawodzi, głowy nie dam... Miałam nawet kiedys zapisane kilka postów ' z tamtych lat' ale po awarii dysku niewiele z tego zostało ;)

kłotnie o mandaty pamietam niewyraźnie, listek - hehehe, pamietam że przyjechałam wtedy z wakacji, po 2 tygodnich, a tu tyle postów, rozwijanych kazdy osobno... nie miałam stałego i wolno chodziło - nie ma to jak pasjans :lol:
ale i tak najlepsze kłotnie to słynne rondo i maile z Kasią :lol: - to chyba był nr 1; każdy zostal przy swoim;

Co mi daje pisanie na forum - nie wiem do konca, coś w tym jest skoro siedze tu tak długo ( z przerwą chyba od września do chyba marca - kupa spraw do załatwienia, przeprowadzka, poczatkowy brak kompa - zaległosci z temtych miesiecy jeszcze nie nadrobilam do konca, ale kiedys to zrobię) ;
jak ktos wyżej napisał każdy tu ma inne poglady, mozna sie wiele od siebie nawzjajem nauczyc, czasami sie pokłocić... ;)
po prostu jest baaardzo wciagająco :D

Pozdrawiam wszystkich :D
Mmeva

Postprzez Ptysia » wtorek 18 maja 2004, 14:00

poznanie innych.....
Ptysia

Postprzez Sławek_18 » czwartek 20 stycznia 2005, 19:33

kubas napisał(a):Fajnie się czyta to forum. Można się sporo nauczyć.
Zbyt wiele jeszcze nie napisałem :D :D :D :lol:

ani sie nie ogladniesz a juz bedziesz mial 3000 :)
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez ella » piątek 28 stycznia 2005, 12:44

Co nam daje pisanie na forum :?: :shock:
Może niektórym pomaga/pomoże przy okazji nauki jazdy w nauce ortografii i pisania z sensem :wink:
miros napisał(a):
"Poszukóje" "głuwnie". nie wiem jak reszte ale mnie to strzela jak widze takie bledy.

To by się nadawało na osobny topic "JAK PISZEMY" :twisted:

Sorry, że się wtrącam nie na temat, ale... na litość Boską, ......, czy mógłbyś używać znaków przestankowych???!!! Mądrzy ludzie dawno temu wymyślili je właśnie po to, żeby ułatwiać rozumienie mowy pisanej.

jarq napisał(a):Popieram, najpierw uczymy się języka ojczystego, potem kodeksu ruchu drogowego.

Na jednym z forum znalazłam zasady pisania postów:

Forum jest miejscem publicznym i nalezy posługiwać się na nim językiem kulturalnym i poprawnym, dotyczy to w szczególności poprawności pod względem ortografii, gramatyki i interpunkcji. Językiem oficjalnym w tym kraju jest język polski, jego odmiana literacka, należy więc w miarę możności unikać posługiwania się wyrażeniami slangowymi.
ella
Moderator

Postprzez gabi121 » piątek 28 stycznia 2005, 21:58

Kazdy pisze jak mu wygodnie:) a bledy ortograficzne swiadcza albo o przejezyczeniu albo o inteligencji danej osoby. 8)

ale chcialam tez napisac jak to bylo ze mna. przed egzaminem troszke sie denerwowalam. musialam pocwiczyc testy wiec trafilam na ta stronke:). praktycznie od razu sie zarejestrowalam. juz taka jestem ze od razu musze wtracic cos od siebie.pewnie pamietacie moje imie i nazwisko, bo nieswiadomie je wpisalam zamiast ksywki:). potem ludzie mysleli ze jestem 80-letnia babcia:)). wiec zmienilam moj image:)
Na forum jestem od ponad pol roku (a wydaje mi sie ze wczoraj sie zarejestrowalam:)

Forum bardzo mi pomoglo psychicznie. po pierwszym niezdanym egzaminie pocieszaliscie mnei i dodawaliscie sil i nastepnym razem sie udalo:)). Potem byly rozmowy na czacie, ircu. trwalo to bardzo krotko ale i tak mi Was brakuje. teraz z braku czasu malo pisze postow. Staram sie jednak czytac (przynajmniej) "luzna gadke" :) :) :)

pozdrawiam!!!
gabi
gabi121

Postprzez bodek541 » piątek 28 stycznia 2005, 23:19

Niektórych ocenia sie po stylu pisania. Ja uważam że po stylu pisanie nie pozna sie osoby. Najlepiej ją poznać osobiście po jej charakterze. Można pisać chaotycznie a można być bardzo inteligentną osobą i całkiem ok charakter i najlepiej poznać ją na żywo.Ale pozory mylą co do stylu pisania a poznananie tej osoby na żywo.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Mmeva » sobota 29 stycznia 2005, 00:45

W tej kwestii popieram Elę; każdy może się pomylić; ale notoryczne pisanie bez znaków przestankowych lub bez ładu i składu (tak, że ciężko cokolwiek zrozumieć), jest denerwujące - warto się zastanowić co chcemy napisać; przeczytanie posta jeszcze raz po napisaniu też nie zaszkodzi...
Można się przejęzczyć, każdemu się zdarza, ale chociażby z szacunku dla innych użytkowników każdy powinien zadbać o to, żeby treść jego postów była jasna i czytelna dla innych.

A takie kwiatki jak:
chcem

czy
tranwajem.

to chyba rzeczywiście temat na osobny topic.

Pozdrawiam :)
Mmeva

Postprzez bialy » sobota 29 stycznia 2005, 00:50

eeee czepiasz sie z tym tranwajem. Literka n jest blisko literki m i łatwo sie pomylić :)
bialy

Postprzez Mmeva » sobota 29 stycznia 2005, 00:55

Tak, 2 razy w jednym poście... ;)

A teraz znaleziony wczoraj przykład 'logicznego' sformułowania:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 02&v=2&s=0
"znaku "skrzyżowanie równoległe" " :lol: ; geometria (i nie tylko) się kłania ;)
Mmeva

Postprzez janek » sobota 29 stycznia 2005, 01:12

Co nam daje pisanie na forum- jak w temacie?
Satysfakcję z tego, że komuś pomagamy-to raz a z drugiej strony uczymy sie pisać. Ale nikomu nie pomożemy jak napiszemy tak, że trudno cokolwiek zrozumieć :wink:
Wiadomo jak teraz jest z naszym czytelnictwem i pisaniem wypracowań :D :D :D Więc dla niektórych napisanie coś na forum jest dużym wysiłkiem.
Mmeva napisał(a):ale notoryczne pisanie bez znaków przestankowych lub bez ładu i składu (tak, że ciężko cokolwiek zrozumieć), jest denerwujące - warto się zastanowić co chcemy napisać; przeczytanie posta jeszcze raz po napisaniu też nie zaszkodzi...

Można pisać chaotycznie a można być bardzo inteligentną osobą i całkiem ok charakter i najlepiej poznać ją na żywo.

Jak będziesz mówił też chaotycznie to nikt ciebie nie zrozumie :wink:
janek

Postprzez rocko19 » niedziela 30 marca 2008, 12:43

ja przypadkowo w sumie tu trafiłem w google wpisałem prawo jazdy i ten link sie wyswietlił jako 1wszy no i forum mnie zainteresowalo mozna bylo sie duzo dowiedziec na temat prawka itp i tak zostałem,dziennie teraz odwiedzam forum mniej pisze ale duzo czytam:)
rocko19

Postprzez ajamatur » środa 02 kwietnia 2008, 14:32

ja się zapisałem ,bo za tydzień drugie podejście do praktycznego i tak sobie szukałem w internecie ,aż trafiłem.Czytam i szukam dobrych rad :)
ajamatur

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka