przez jimorrison » wtorek 09 października 2007, 13:24
Nie ma możliwości, byś jeździł po całych Katowicach. Najprawdopodobniej będzie to dzielnica, bądź kilka osiedli. Zależy jeszcze czy chcesz pracować w pizzerii sieciowej czy w jakiejś prywatnej małej pizzeryjce. Uciekaj z lokalu w ktorym miałbyś objąć całe miasto! Sam pracowałem w pizzeri jako kierowca przeszło rok.
Co do adresów, powinieneś się zaopatrzyć w b. szczegółową mapę osiedli z twojego rejonu. Najlepsze są kolorowe, w których masz każdą sąsiednią ulicę i bloki należące do niej zaznaczone innym kontrastowym kolorem. Uwierz znalezienie ulicy na poczatku to nie problem... problemem jest znalezienie domu/bloku. Ja pracowałem na warszawskim ursynowie/kabatach. Warszawiacy mogą powiedzieć ile tam jest osiedlówek i jak mocno skopana numeracja :/.....
Nieoceniona jest też pomoc kolegów starszych stażem pracy, szczególnie na początku.
Ogolnie po 3tygodniach pracy powinieneś dać radę zlokalizować gdzie jest dana ulica bez mapy, natomiast kwestia zapamiętania numeracji bloków to już wyższa szkoła jazdy (ale to zależy też od wielkości osiedli i ich skomplikowanej struktury urbanistycznej).
Dobry kierowca orientuje się w której klatce danego bloku jest dany lokal lokal (nie mówiąc już o piętrze ;)), oraz z której strony bloku jest domofon w danej klatce :). A o zgrozo ile jest takch bloków gdzie masz 3 klatki i domofon jest po różnych stronach.
Jak masz jakieś konkretniejsze pytania to wal na PW.
pozdr.
jimorrison
prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005
Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC