tom9 napisał(a):Mycha obecnie jezdzisz nie dlugo, moze z czasem Ci sie nastawienie zmieni. Sama zauwazasz ze WIEKSZOŚĆ łamie przepisy chce jechac szybciej wiec cos w tym musi byc... Gdyby byli to tzw kamikadze to z pewnoscia byli by w MIEJSZOSCI!
Sama powiedzialas, ladna droga, nowa bez dziur a jakis pajac postawia 40.
Wiesz, ja już w eLce zauważyłam, że jazda zgodnie z przepisami jest baaaaaardzo trudna. A co dopiero teraz, gdy sama się pilnuję, a nie ktoś mnie. Wbrew pozorom nie jest łatwo jechać z prędkością dozwoloną, no chyba, że jedzie się samemu na drodze i nie ma powodów by co chwilę zwalniać i przyspieszać. Dlatego nie twierdzę, że nigdy nie przekroczyłam dozwolonej prędkości, bo to jest wg mnie a wykonalne. Wtedy rzeczywiście byłoby się zawalidrogą, gdyż musiałoby się te naturalne różnice w od idealnie dozwolonej prędkości mieć tylko w dół. Jednak twierdzę, że to co wskazuje Ci znak, bądź przepisy, to jest przybliżona prędkość z jaką mamy jechać. Ale nie, że w mieście 70, czy 90, bo fajna droga. Miasto to miasto - nigdy nie wiesz, czy ktoś nie wyskoczy Ci nagle na drogę, bo przecież w mieście można się wszędzie spodziewać ludzi. Zawsze można powiedzieć: to jego wina. Ale to my wówczas z tym obciążeniem, że zabiliśmy człowieka żyjemy.
Kilka razy przewinęło się tu, że gdyby wszyscy przestrzegali przepisów nie dochodziłoby do kolizji. Czyż nie o to właśnie chodzi? Przecież nie po to robiłam prawo jazdy, by się rozwalić na pobliskim drzewie. Chcę jeździć, bo to ułatwia życie, ale chcę się długo i szczęśliwie prawkiem pocieszyć. Chcę razem z moją rodziną żyć długo i szczęśliwie, zobaczyć jak dorasta dziecko, zostać babcią i bawić wnuki. Jedną z dróg by to osiągnąć jest (z czym się większość zgadza) - jazda zgodna z przepisami. Poza tym nawet w tym wątku przewinęło się, że brawurową jazdą wcale dużo czasu sie nie oszczędza. Więc po co narażać własne życie i innych??!! Tego właśnie nie rozumiem i dlatego stworzyłam ten wątek.
A jak ktoś chce sobie pojeździć szybciej? Może jakieś tory wyścigowe itd? Drogi publiczne zostały stworzone w innym celu...