Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez maciass » piątek 03 listopada 2006, 23:28

Matylda napisał(a):Opony zmieniłam we wtorek, więc jeżdżę spokojnie, w przeciwieństwie do niektórych

haha no wlasnie wszyscy teraz z powodu naglego ataku zimy zmieniaja opony, ojciec chcial zmienic to powiedzieli mu ze musialby 1,5 tygodnia poczekac bo taka kolejka jest :lol: w efekcie sam zmienil (opony razem z kołami bo osobne ma na lato i na zime) i zaoszczedzil na 2 samochodach jakies 100zl :)
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez Sławek_18 » piątek 03 listopada 2006, 23:32

a ja nie rozumiem ludzi, którzy podjeżdżają do oponiarzy zmienić opony z felgami.
I tak się właśnie robią korki. Jak czekaliśmy u oponiarzy to przyjechało 3 ludzi i bez wyważania bez niczego kazali sobie przełożyć opony :evil: samemu się nie chce ?
Jak już chcą to niech chociaż wyważyć sobie karzą, chociaż jak już się tak upiera niech to zrobi chwile przed sezonem.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez ella » piątek 03 listopada 2006, 23:39

a ja nie rozumiem ludzi, którzy podjeżdżają do oponiarzy zmienić opony z felgami.

Bo nie potrafią. Na kursie tego nie było :D
Może ktoś założy taki w jakiejś sieci, bo na ten chat w serwisie nikt nie wchodzi :-(

Był swego czasu ale tak samo nikt na niego nie wchodził podobnie jak na czat. Małe zainteresowanie. Większość siedzi na gg.
ella
Moderator

Postprzez maciass » sobota 04 listopada 2006, 00:17

ella napisał(a):

Bo nie potrafią. Na kursie tego nie było :D

ja bym stawial na lenistwo ;) tak przynajmniej bylo w przypadku ojca, nie chcialo mu sie samemu 8 kół wymieniac, ja to rozumiem :P choc z drugiej strony 100zl zaplacic.. to chyba bym jednak sam zmienil :D
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez scorpio44 » sobota 11 listopada 2006, 20:39

Rzecz miała miejscw wczoraj w biały dzień. Idę ja sobie do mojego autka zaparkowanego w centrum miasta na parkingu i z daleka widzę, że mam na szybie jakieś śmieci. Myślę sobie: już mi jakiegoś barachła wyborczego za wycieraczki wsadzili. Podchodzę, chcę to wyrzucić w diabły... Co się okazuje? Jakiś s.k.u.r.w.y.s.y.n NAKLEIŁ mi kilka ulotek wyborczych na przednią szybę! A jak to w takich sytuacjach na złość bywa, nie zechciało się toto bez śladu odkleić. Zdrapywałem to dobre 15 minut, a ślady kleju jeszcze zostały na szybie. Gdybym dorwał takiego, toby chyba własnymi zębami to zdrapywał.
scorpio44

Postprzez Sławek_18 » sobota 11 listopada 2006, 21:22

nam też POD KOŚCIOŁEM (na parkingu) nakleili jakąś marde wyborcza. :evil:
Sławek_18

Postprzez Silent » sobota 11 listopada 2006, 23:28

Ja bym z tym poszedł po prostu na policje - dewastacja samochodu. ;) Nie popuściłbym ani trochę, nawet jeślibym nic nie wskórał, to narobiłbym im tam chaosu i zamieszania ;)

A co do zmiany opon: okazuje się że wielu ludzi po prostu boi się zmieniać opony, gdyż boją się że dokręcą śruby za mocno, lub za słabo - boją się że dokręcą te koła tak że potem odpadną ;)
Obrazek
Silent

Postprzez Sławek_18 » niedziela 12 listopada 2006, 00:05

no ładnie :lol: :lol: :lol: :lol:

Widze silent, ze posiadasz Cb, i z tego co sie nie myle, to kobre 19DX IV (bodajze, widze w podpisie )
Jak sie sprawuje? Jaka masz antenke?
Sławek_18

Postprzez Silent » niedziela 12 listopada 2006, 00:14

Tak, Cobra 19 DX IV, ale jeszcze stara dobra seria z sierpnia. Bo ta obecna ma jakiś uszkodzony chip i szumi. A antenka, Alaska ML-145. Sprzęcik sprawuje się bardzo dobrze, w pełni spełnia moje wymagania i potrzeby. Zasięg w terenie jakieś 15 KM, w mieście spada do około 6 KM, ale jest to dla mnie w zupełności wystarczające, dodam jeszcze że antenka lata sobie na klapie od bagażnika, na dachu pewnie sprzęcik lepsze odległości by łapał, ale nie mam ku termu warunków obecnie.
P.S.: Widzę że poruszasz się Audi, więc zapraszam do Audi Klub Polska ;) (chyba że już tam jesteś, to sorka za brak spostrzegawczości).
Obrazek
Silent

Postprzez jimorrison » niedziela 12 listopada 2006, 00:48

Silent napisał(a):Tak, Cobra 19 DX IV, ale jeszcze stara dobra seria z sierpnia. Bo ta obecna ma jakiś uszkodzony chip i szumi. A antenka, Alaska ML-145.

ja wiem czy "stara dobra seria"... o starej dobrej serii to mozna mowic gdy na mysli mamy radio wytrodukowane w latach '90.
Co do anteny - midlanda nie bylo? ile dales za nia?
no i dlaczego zamontownaa na bazaniku(!!!!)(???) Domagam sie odpowiedzi :P
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Silent » niedziela 12 listopada 2006, 01:33

jimorrison napisał(a):ja wiem czy "stara dobra seria"... o starej dobrej serii to mozna mowic gdy na mysli mamy radio wytrodukowane w latach '90.
No tak, ale chodziło mi o to, że ta Cobra - modele wyprodukowane po wrześniu - straciła na jakości. A ja mam jeszcze starszy model z sierpnia, pozbawiony wady jaką posiada obecna Cobra 19 DX IV :)
jimorrison napisał(a):Co do anteny - midlanda nie bylo? ile dales za nia?
No akurat wtedy nie było. Dałem za nią około 150 zł. Wcześniej miałem antenkę 18-244, więc różnica przy przejściu na ML-145 wręcz kolosalna 8)
jimorrison napisał(a):dlaczego zamontownaa na bazaniku(!!!!)(???) Domagam sie odpowiedzi :P
No cóż, powód banalny: nie chce mi się bawić w przedłużanie kabla, po za tym gdyby była na dachu, kabel musiałby iść z bagażnika przez cały tył samochodu - nieestetycznie to wygląda.
Latem jednak antenka stoi na dachu, a kabel puszczam przez szyberdach :)
Obrazek
Silent

Postprzez jimorrison » niedziela 12 listopada 2006, 02:21

Silent napisał(a):
jimorrison napisał(a):ja wiem czy "stara dobra seria"... o starej dobrej serii to mozna mowic gdy na mysli mamy radio wytrodukowane w latach '90.
No tak, ale chodziło mi o to, że ta Cobra - modele wyprodukowane po wrześniu - straciła na jakości. A ja mam jeszcze starszy model z sierpnia, pozbawiony wady jaką posiada obecna Cobra 19 DX IV :)

zrozumialem co miales na mysli
Silent napisał(a):
jimorrison napisał(a):Wcześniej miałem antenkę 18-244, więc różnica przy przejściu na ML-145 wręcz kolosalna 8)

przeciez to nawet nie jest antena!
Silent napisał(a):
jimorrison napisał(a):dlaczego zamontownaa na bazaniku(!!!!)(???) Domagam sie odpowiedzi :P
No cóż, powód banalny: nie chce mi się bawić w przedłużanie kabla, po za tym gdyby była na dachu, kabel musiałby iść z bagażnika przez cały tył samochodu - nieestetycznie to wygląda.
Latem jednak antenka stoi na dachu, a kabel puszczam przez szyberdach :)

eee... kabel ma 4,5m zwykle i Ty masz problem z poprowadzeniem go przez auto? Zareczam Ci, ze jakbys troche pokombinowal to bez problemu dasz rade go polozyc w wygodny sposob - pod uszczelkami lub innymi elementami np. plastikowymi we wnetrzu auta - tak aby calosc wygladala przyjemnie i estetycznie :). no chyab ze chowasz antene na noc... wtedy kabel przydaloby sie miec na wierzchu. mimo wszystko polecam Ci ustawic antene centralnie na przekatnych dachu - duzo lepsze miejsce - przeciwwaga rownomierna, troche "wyzej" niz na bagazniku...
Wystroiles dobrze ta antene mam nadzieje ;)
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Sławek_18 » niedziela 12 listopada 2006, 10:12

ja tez mam teraz 18-244, polowa radyjka juz sie zwróciła :lol:
Zobacze jak sie bedzie sprawowac jak zakupie lepsza antenke.
Ja siedze w klubie http://www.a4-klub.pl
Sławek_18

Postprzez Silent » wtorek 14 listopada 2006, 16:25

jimorrison napisał(a):eee... kabel ma 4,5m zwykle i Ty masz problem z poprowadzeniem go przez auto? Zareczam Ci, ze jakbys troche pokombinowal to bez problemu dasz rade go polozyc w wygodny sposob - pod uszczelkami lub innymi elementami np. plastikowymi we wnetrzu auta - tak aby calosc wygladala przyjemnie i estetycznie :). no chyab ze chowasz antene na noc... wtedy kabel przydaloby sie miec na wierzchu. mimo wszystko polecam Ci ustawic antene centralnie na przekatnych dachu - duzo lepsze miejsce - przeciwwaga rownomierna, troche "wyzej" niz na bagazniku...
No niestety kabel jest za krótki by sięgnął poprzez bagażnik aż na dach.
http://silentman.9o.pl/cb/ tutaj zrobiłem małe fotostory, gdzie przedstawiłem jak mam to obecnie zainstalowane ;) Strasznie brudno w samochodzie, nie chciało mi się sprzątać specjalnie do zdjęć :) wiadomo jak to jest jesienią :P
Obrazek
Silent

Postprzez Sławek_18 » wtorek 14 listopada 2006, 21:23

Kurcze, Ty masz duza ta polke pod kierownica, MI sie tylko zmiesci po lewej stronie, musze oblukac glebiej to.
Masz to przymocowane? Czy jakos tylko sztywno włożone?
Sławek_18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka