Forum szwankuje?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez scorpio44 » sobota 25 marca 2006, 20:36

A ja najchętniej podałbym WINFOR do sądu i domagał się odszkodowania za moje nerwy spowodowane działaniem forum. :D :D :D Byli już palacze, którzy chcieli odszkodowania od koncernów tytoniowych, więc mój pomysł jest niewiele głupszy. ;) :D
scorpio44

Postprzez Silent » niedziela 26 marca 2006, 09:40

Kochane forum ;) Napisałem odpowiedź w jednym temacie i cały temat znikł (nie ma go w koszu więc jestem pewny że moderator nie usunął) ... po prostu wyparował :lol:
Obrazek
Silent

Postprzez milena » niedziela 26 marca 2006, 12:14

Silent napisał(a):Kochane forum ;) Napisałem odpowiedź w jednym temacie i cały temat znikł (nie ma go w koszu więc jestem pewny że moderator nie usunął) ... po prostu wyparował :lol:

Tez tak miałam raz.

A co do temtu tego wątku: Denerwować mnie zaczyna to, że albo posty nie są wysłyane albo pojawiają się w ilości hurtowej. :evil:
Feci, quod potui, faciant meliora potentes.
milena

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 27 marca 2006, 09:07

Silent napisał(a):Kochane forum ;) Napisałem odpowiedź w jednym temacie i cały temat znikł (nie ma go w koszu więc jestem pewny że moderator nie usunął) ... po prostu wyparował :lol:

milena napisał(a):A co do temtu tego wątku: Denerwować mnie zaczyna to, że albo posty nie są wysłyane albo pojawiają się w ilości hurtowej. :evil:

A mnie już pomału zaczyna drzaźnić, że w tym topicu wszyscy piszą to samo. :D Chociaż w sumie fakt, że jest to swego rodzaju oczyszczenie i przelanie nerwów i emocji na monitor. :D

Co do wyparowujących tematów, to musiałeś (wydaje mi się) Silent usuwać w nim swojego posta/posty. To wtedy blokują się fora i znikają topiki. Też już o tym była mowa nie raz.
scorpio44

Postprzez Agawa » poniedziałek 27 marca 2006, 14:46

Słuchajcie a ile może kosztowac nowy serwer :?: Z tego co się orientuje to za ok. 2 000-3 000 tys złotych mozna kupic dość porządny serwer na którym nasze forum zaczęłoby hulać jako tako :D
Moze zrobilibysmy jakąś zrzutkę...każdy dałby ile mógłby..załóżmy po 10-20 zł :D może wtedy WINFOR dorzucił reszte i kupiłoby sie w końcu jakis porządny serwer.
Pieniążki moznaby np. wpłacac na konto WINFORU.
Co o tym myślicie :?:
I co by WINFOR na to powiedział :?:
Agawa

Postprzez bodek541 » poniedziałek 27 marca 2006, 14:54

Agawa widze,że chcesz wyręczyć winfor.Może sponsor jakiś który by zafundował serwer albo jak są jakieś błędy to powinni sie panowie wziąć do roboty.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez brzewa » poniedziałek 27 marca 2006, 22:23

Nie dość, że forum działa tragicznie to jeszcze nie został zmieniony czas. wrrrrrrrrrr :twisted: Może ktoś się tym w końcu zajmie.
Obrazek
Prawko zdane za I razem: 26.09.2005r.
brzewa

Postprzez bodek541 » poniedziałek 27 marca 2006, 22:25

A ja mialem date posta na 1 stycznia 1901 rok i zjadlo posta
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez ella » poniedziałek 27 marca 2006, 22:30

jeszcze nie został zmieniony czas. wrrrrrrrrrr

Czas musisz zmienić sobie sam w profilu.
ella
Moderator

Postprzez jimorrison » poniedziałek 27 marca 2006, 22:34

Agawa napisał(a):Słuchajcie a ile może kosztowac nowy serwer :?: Z tego co się orientuje to za ok. 2 000-3 000 tys złotych mozna kupic dość porządny serwer na którym nasze forum zaczęłoby hulać jako tako :D
Moze zrobilibysmy jakąś zrzutkę...każdy dałby ile mógłby..załóżmy po 10-20 zł :D może wtedy WINFOR dorzucił reszte i kupiłoby sie w końcu jakis porządny serwer.
Pieniążki moznaby np. wpłacac na konto WINFORU.
Co o tym myślicie :?:
I co by WINFOR na to powiedział :?:

ja mam ost. inny poglad na sprawe, chyba tu nie do konca jest problem z baza danych gdyz nic sie nie zmienia od dluzszego czasu mimo zapewnien elli o tym ze informuje adminow i ze co sie niedlugo zmieni. problem chyba tkwi w laczu ktore jest przeciazone i traffic jaki generuje jest za duzu. zauwazcie ze strona www.prawojazdy.com.pl zawsze dziala poprawnie, szybko, nie ma z nia problemow takich jak z forum, po prostu na forum jest zalozony jakis dlawik (ogranicznik transferu) i w godzinach "szczytu" sie wszystko przytyka :|.... problem bledow wynikajacych z przeciazonej i wadliwie skonfigurowanej (nie administrowanej) bazy danych to inna sprawa...
takie jest moje zdanie.
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez ella » poniedziałek 27 marca 2006, 22:41

bodek541 napisał(a):A ja mialem date posta na 1 stycznia 1901 rok i zjadlo posta

Opcja SZUKAJ się kłania. Było kilka razy w tym nawet wątku :lol: :lol:
Oj chyba nie czytasz forum :wink:
ella
Moderator

Postprzez Tomek_ » poniedziałek 27 marca 2006, 23:32

Pisanie watkow o nowym serwerze to glupoty, ale nie chce mi sie pisac w tym temacie za duzo ;) Problem jest z baza, a jak ktos wyzej pisal nie ma problemu z wejsciem na sama strone. Wlasnie dlatego nie ma bo sama strona nie korzysta z tej bazy ;) Forum ma olbrzymia liczbe postow i uzytkownikow. Juz mniejsze fora sie na tym wykladaly. Problem nie tkwi tez w transferze. Wystarczy ze zrozumieniem przeczytac najczesciej wystepujaca tresc bledu, aby wiedziec o co chodzi. "Too many non-super users...". Liczba uzytkownikow jest zbyt duza i przenoszenie na inny serwer (ten dziala dobrze) nie ma sensu. Niektore bazy danych maja to do siebie, ze generuja problemy przy wiekszej liczbie uzytkownikow korzystajacych w tym samym czasie, tak tez zaczyna sie dziac tu. Prostego rozwiazania na to nie ma. Ja bym pokusil sie testowo o umozliwienie korzystania z forum tylko zarejestrowanym uzytkownikom. Proponuje to sprawdzic powiedzmy na tydzien.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez jimorrison » wtorek 28 marca 2006, 08:28

Tomek_ napisał(a):Niektore bazy danych maja to do siebie, ze generuja problemy przy wiekszej liczbie uzytkownikow korzystajacych w tym samym czasie, tak tez zaczyna sie dziac tu. Prostego rozwiazania na to nie ma. Ja bym pokusil sie testowo o umozliwienie korzystania z forum tylko zarejestrowanym uzytkownikom. Proponuje to sprawdzic powiedzmy na tydzien.

czy "duza liczba uzytkownikow" to np. 20? jesli tak tzn. ze baza do dupy i trza zmodyfikowac forum i tyle. ile for dziala poprawnie przy 50, 100 osobach "on-line"..
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Tomek_ » wtorek 28 marca 2006, 11:41

Tak, 20 to duza liczba uzytkownikow korzystajacych w danej chwili. Wielekrotnie spotykalem sie z podobnymi problemami, sam prowadzilem wiele forow, wlacznie z instalacja i obsluga. W przypadku PostgreSQL czesto sa takie problemy, raz wystarczy juz 5 uzytkownikow korzystajacych w danej chwili, innym razem jest to 50.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez bodek541 » wtorek 28 marca 2006, 13:17

Ja nie umiem w profilu ustawić godziny.A forum raz chodzi raz nie
bodek541

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka