przez szymon1977 » środa 16 lipca 2014, 09:51
przez szerszon » środa 16 lipca 2014, 09:52
przez ella » środa 16 lipca 2014, 22:48
Czy można prosić aby usuwane posty lądowały w koszu a nie zostały unicestwiane?
przez szymon1977 » czwartek 17 lipca 2014, 02:25
Jestem za.ella napisał(a):Po założeniu działu KOSZ posty pozostawały tam najkrócej przez miesiąc ( zdażyło się kilka razy, że były potrzebne Adminom w jakimś tam celu). Myślę, że możemy do tego powrócić.
przez szymon1977 » niedziela 20 lipca 2014, 11:26
przez jasper1 » niedziela 20 lipca 2014, 11:42
przez szymon1977 » niedziela 20 lipca 2014, 11:56
Zabronić dyskutować na forum dyskusyjnym? Bez przesady.jasper1 napisał(a):...temat rond zamknąć na zawsze
przez jasper1 » niedziela 20 lipca 2014, 12:25
szymon1977 napisał(a): Bo nadal nie wiadomo czy przejeżdżając w lewo przez skrzyżowanie kierunkowskaz lewy włączyć, czy nie.
uniwersalna odpowiedź to włączyć, pomimo, że wg szkoły krakowskiej nie zawsze jest to wymagane.
Rozumiesz różnicę pomiędzy tym co jest, a tym co zaproponowałem? podobnie z prawym podczas zjazdu z ronda,
przez LeszkoII » niedziela 20 lipca 2014, 15:45
przez szymon1977 » niedziela 20 lipca 2014, 20:08
Źle rozumiesz... właściwie to nic nie rozumiesz. Chcę aby ktoś (nie muszę to być ja) opierając się na stanie faktycznym (czyli funkcjonujących dwóch wzajemnie wykluczających się interpretacji PoRD) postarał się odpowiedzieć na typowe pytania w sposób, który umożliwi przejechanie przez rondo zgodnie z obiema interpretacjami.jasper1 napisał(a):Rozumiem, rozumiem... że już chcesz swoją jedynie słuszną, rzecz jasna, opcję zaproponować zamiast opisu stanu faktycznego na dziś
No widzisz nie bardzo. Autor wyraźnie widać, że jest zdezorientowany aktualnym zamieszaniem. Zapytał po to aby wyjaśnić mu sytuację, a nie po to aby brać udział w dyskusji. Właśnie na taką okoliczność przydałby się zestaw typowych pytań wraz z przestawieniem dwóch interpretacji oraz opisem jak najlepiej w tym bałaganie się zachować, żeby bezpiecznie dojechać do celu i nie dostać mandatu.LeszkoII napisał(a):Moim zdaniem temat (wczoraj założony) powinien być przekierowany do jednego wątku o rondach...
Może przykleić co by nie zginął?LeszkoII napisał(a):...on chyba gdzieś istnieje.
przez lith » niedziela 20 lipca 2014, 20:44
przez jasper1 » niedziela 20 lipca 2014, 21:01
szymon1977 napisał(a):Zrozumiałeś cokolwiek?
przez szymon1977 » niedziela 20 lipca 2014, 21:30
Dalej nic nie rozumiesz. Nie chcę tworzyć żadnej kompromisowej interpretacji PoRD. Chcę przedstawić jak w praktyce poradzić sobie z istnieniem dwóch sprzecznych ze sobą interpretacji PoRD.jasper1 napisał(a):Chcesz na siłę tworzyć jakąś wersję kompromisową i ją tu lansować.
Dlatego odpowiedź na najczęściej zadawane pytanie rozpocząłbym od przedstawienia co z dwóch interpretacji wynika.jasper1 napisał(a):Osoby nieobeznane z tematem mogą zacząć mieć złudne poczucie, że to wersja powszechnie obowiązująca
A może faktycznie wystarczy rozbudować obecnie istniejący wątek o kilka zagadnień i poprzestać na przedstawieniu dwóch interpretacji i nie radzić nikomu jak sobie z tym fantem poradzić? Bo w odsyłaniu kogokolwiek do dyskusji, z której i tak nic nie wynika większego sensu nie widzę.jasper1 napisał(a):Przedstawiajmy stan faktyczny
przez szerszon » niedziela 20 lipca 2014, 21:45
przez szymon1977 » niedziela 20 lipca 2014, 21:54