Ozdabiamy swój samochód :)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Ozdabiamy swój samochód :)

Postprzez BeniaMinek » piątek 21 października 2005, 23:25

To mój pierwszy samodzielny temat :) Mam nadzieję, że nie popełniłam plagiatu :)

Otóż interesuje mnie wasze zdanie w kwestii ozdabiania samochodu różnego rodzaju naklejkami na masce (podwójne pasy przez środek, płomienie, napisy na tylniej szybie ). Czy waszym zdaniem ładne to, czy szpetne? Co z zawieszaniem misiów na lusterku w samochodzie? I czy zawieszenie różańca na lusterku to dobry pomysł? Nie chodzi mi o rozważanie sensu wiary (nie chcę powodować kłótni ideologicznych :) ). Po prostu ciekawi mnie, jak ludzie traktują takie "talizmany". Czasem zastanawiam się, czy te "przeszkadzajki" na pewno mają dobre działanie. Ja chyba nie chciałabym, żeby coś dyndało w polu mojego widzenia.
I jeszcze pytanie o rybkę (taka mała naklejka, umieszczana najczęściej z tyłu samochodu). Czy uważacie, że to jest wyraz prawdziwej wiary, czy też zwykła pokazówka? (ktoś nawet umieścił fajny dowcip na temat rybki :) )
prawo jazdy - mała rzecz, a cieszy :)
BeniaMinek

Postprzez Greg_KFR » piątek 21 października 2005, 23:40

jak dla mnieto spoko sprawa z ozdóbkami, i wygląd jako tako się poprawia jak np. doczepisz do autka na lusterko w aucie jakies maskotki czy cos kolwiek, a jesli ma byc na zewnatrz to chyba tylko (zaleznie od moedlu auta) jakies spojlery, progi i ew światła przezroczyste i szyby przyciemnione, i tyle ;-) bez przesady ale z elegancją 8)
Greg_KFR

Re: Ozdabiamy swój samochód :)

Postprzez jimorrison » sobota 22 października 2005, 17:17

BeniaMinek napisał(a):I jeszcze pytanie o rybkę (taka mała naklejka, umieszczana najczęściej z tyłu samochodu). Czy uważacie, że to jest wyraz prawdziwej wiary, czy też zwykła pokazówka? (ktoś nawet umieścił fajny dowcip na temat rybki :) )

kiedys slyszalem teorie, zeby podczas wypadku wolac ksiedza do osob z takiego zamochodu...
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Sławek_18 » sobota 22 października 2005, 18:14

konmpletnie mi to nie pasuje. W zadnym wypadku bym nie domalowal sobie plomieni na swoim samochodzie. Poprostu mnie to nie kreci, lepiej zrobic cos z mechanika lub z czyms. A wartwe "wierzchnia" odpicowac tylko zeby sie lsnilo. Bez tak zadnych bajerow.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Silent » sobota 22 października 2005, 18:36

Mi to się w ogóle nie podobają takie bajery. Lubię jak samochód zachowuje oryginalny wygląd, i jest zadbany na błysk... bez żadnych dresiarskich naklejasów itp. ;) To oszpeca samochód moim subiektywnym zdaniem ;)
Obrazek
Silent

Postprzez Cubaza » sobota 22 października 2005, 20:08

Hmmm płomienie i takie tam mi nie pasują do auta wogóle.... Chociaż autka po tuningu ale takim pożądnym to fajnie sobie wyglądają w szczególności w 2 fast 2 furious. A co do zawieszania czegoś przy lusterku wewnętrznym wstecznym to nie mam nic przeciwko sam mam Tweet-iego uwieszonego przy lusterku a dlatego bo to odswieżacz powietrza i sobie on fajnie wygląda.... A co rybki z tyłu samochodu... To jak widzę takie auto to zawsze mi się to kojarzy, że albo je ktoś kupił od księdza albo ksiądz nim jedzie.....
Cubaza

:)

Postprzez Polonez » niedziela 23 października 2005, 11:36

heh a ja nie lubie jak " dynda " mi na lusterku choinka o zapachu kososowym :) :lol: Takie domowe upiększania mimo sporych chęci często niestety konczy się klapą. A te ognie czy jakieś paski na samochodzie to nieładne jest :) ( heh widzieliście jak stuningował sobie auto Paweł Zduński z " m jak Miłość " buhaha. Moim zdaniem dobry tuning to profesjonalna firma nim się zajmująca. Choć przyznam że nie brakuje amatorów znajdujących się w tym temacie .:)
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez dorothy2 » niedziela 23 października 2005, 15:10

A mi się właśnie płomienie bardzo podobają (bo pasy to nie). Tylko najlepiej jak są w 'nienaturalnych' kolorach (czyli nie pomarańczowy, żółty, czerwony). Fajnie to wygląda :) Jakaś jedna rzeczy na lusterku też jest ok, miś, zapach czy kostki albo coś.
Ale nie lubię jak ktoś sobie cały samochód od środka poozdabia, że co kawałek jakieś kwiatuszki, buteleczki, maskotki itp. a jedni znajomi coś takiego mają :P
dorothy2

Postprzez emka » niedziela 23 października 2005, 15:48

dorothy2 napisał(a):Ale nie lubię jak ktoś sobie cały samochód od środka poozdabia, że co kawałek jakieś kwiatuszki, buteleczki, maskotki itp. a jedni znajomi coś takiego mają :P

Ciekawe czy w takim aucie cokolwiek widac oprócz tych wszystkich dyndających pierdołek. Powinni sobie na zewnątrz nalepić :arrow:
"Zachowaj odstęp, bo nie zdążysz wyhamować,
Zachowaj odstęp, jeśli chcesz mieć cały przód,
Zachowaj odstęp, by cię nie ściągali z drogi,
Zachowaj odstęp, żebyś dalej jechać mógł".
"Pytając kobietę o drogę w końcu zabłądzisz razem z nią"
emka

Postprzez scorpio44 » niedziela 23 października 2005, 17:06

Pytanie za sto punktów - kto jest autorem tekstu, którego fragment zacytowała Emka. :D Kto odpowie - pocztą wysyłam browara (oczywiście elektroniczną :D).
scorpio44

Postprzez Sławek_18 » niedziela 23 października 2005, 17:15

zasada?
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez scorpio44 » niedziela 23 października 2005, 17:18

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

W złym kierunku idziecie, więc mała podpowiedź:
jest to refren pewnej piosenki country sprzed wielu lat i wcale wbrew pozorom nie jest ona o jeździe samochodem.
scorpio44

Postprzez BeniaMinek » niedziela 23 października 2005, 17:21

Ja sobie powinnam nalepić karteczkę " ŚWIATŁA!! " (żeby pamiętać o włączeniu i wyłączeniu). Apropo karteczek: chciałyśmy kiedyś jechać na zakupy samochodem brata, wsiadamy, a na kierownicy karteczka "w baku jest pusto" :)
Mnie nie podobają się naklejki na smochodach. Wolę raczej dyskretną elegancję. A jeśli już to z umiarem. Widziałam ostatnio samochód z namalowanymi przez środek podwójnymi pasami...może właściciel chciał pozostać niezauważony jadąć środkeim drogi?
Jedna rzecz nie podoba mi się w tuningowanych samochodach: sportowe tłuiki :|
prawo jazdy - mała rzecz, a cieszy :)
BeniaMinek

:)

Postprzez Polonez » niedziela 23 października 2005, 17:35

fajne sa niektóre żartobliwe naklejki z tyłu aut np. : Jeśli mozesz to przeczytać to znaczy że zgubiłem przyczepe " :)
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Re: :)

Postprzez scorpio44 » niedziela 23 października 2005, 17:57

Polonez napisał(a):fajne sa niektóre żartobliwe naklejki z tyłu aut np. : Jeśli mozesz to przeczytać to znaczy że zgubiłem przyczepe " :)

Podstawowym i chyba najstarszym pomysłem z tego cyklu jest napis na plecach motocyklisty:
"Jeżeli możesz to przeczytać, to znaczy, że ta k.u.r.w.a spadła". :D
scorpio44

Następna strona

Powrót do Luźna gadka