Dostępność prawa jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Dostępność prawa jazdy

Postprzez dma3 » niedziela 05 sierpnia 2007, 19:00

Przypadkowo przez google trafiłem na jakimś forum na taką wypowiedź

Prawo jazdy w dzisiejszych czasach jest zbliżone do podstawowego prawa obywatelskiego. Nie udzielenie go komuś, oznacza zesłanie tej osoby na margines społeczeństwa. Ponieważ zdolności ludzi do opanowania tego rzemiosła rozkładają się w społeczeństwie w taki sam sposób jak każde inne zdolności, więc kryteria dopuszczenia muszą być niskie. Zblizone do tych, które zezwalają ludziom pisywać na forach internetowych.
Biorąc pod uwagę fakt, że "jeździć każdy może" i nie ma na to rady, trzeba ograniczenia dostosowywać do "najgorszego kierowcy w najgorszym samochodzie" aby zminimalizować liczbę ofiar.

może się wydać kontrowersyjna - ale zgadzam sięz nią :)
dma3

Postprzez wiesniak » niedziela 05 sierpnia 2007, 20:50

Jeśli chodzi tu o ograniczenia prędkości to też się z tą opinią zgadzam i jest to paradoksalnie kolejny argument za tym, żeby się do tych ograniczeń ściśle nie stosować :).
wiesniak

Postprzez Ad_aM » niedziela 05 sierpnia 2007, 22:10

Ja się nie znam na hydraulice i jakoś nie chce aby mi zrobili zestaw "zrób to sam". Samochód może być bronią niebezpieczniejszą niż pistolet :wink: Ale jeśli tylko przejdzie ktoś odpowiednie szkolenie nabywając umiejętności to może dostać uprawnienia :wink: To nie umiejętność chodzenia... nie każdy musi.. bo tak, to samoloty musieliby też produkować tak łatwe jak PlayStation... Bo dlaczego nie samoloty skoro auta dla wszystkich??
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Powrót do Luźna gadka