ćwiczenie na placu manewrowym i lewoskręt

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

ćwiczenie na placu manewrowym i lewoskręt

Postprzez Cachorro » czwartek 19 lipca 2007, 14:48

czy mogę ćwiczyć na placu manewrowym łuk ale nie L-ką, a prywatnym samochodem? jesli tam nikogo nie ma oczywiście :wink:

czy w sytuacji, gdzie są dwa pasy ruchu, jeden jest do skręcania w lewo i pali się zielone światło kierunkowe - skręt w lewo, mogę zawrócić?
Cachorro

Postprzez kamiles » czwartek 19 lipca 2007, 14:55

na placu możesz pojeździć, jeśli właściciel placu wyraża na to zgodę

jeśli jest sygnalizator kierunkowy dający jedynie możliwość skrętu w lewo, to nie możesz zawrócić
kamiles

Postprzez Cachorro » czwartek 19 lipca 2007, 15:04

chodzi mi o sygnalizator S-3

czyli mogę pojeździć autem taty jesli on mnie zawiezie na plac manewrowy mojego OSK i nie dostaniemy mandatu jakbym tam ćwiczyła łuk?
Cachorro

Postprzez kamiles » czwartek 19 lipca 2007, 15:07

Cachorro napisał(a):chodzi mi o sygnalizator S-3

jeśli jest na nim strzałka tylko do skrętu w lewo (są tez kierunkowe ze strzałką w dół do zawracania), to nie możesz zawrócić

Cachorro napisał(a):czyli mogę pojeździć autem taty jesli on mnie zawiezie na plac manewrowy mojego OSK i nie dostaniemy mandatu jakbym tam ćwiczyła łuk?

jeśli właściciel PLACU MANEWROWEGO wyrazi na to zgodę

P.S. Problem może być wtedy, gdy na placu doprowadzisz do kolizji lub wypadku...
kamiles

Postprzez assik » czwartek 02 sierpnia 2007, 00:03

Hmm co do placu to mysle ,ze powinienes zapytac sie swego instruktora,bo u mnie w ośrodku moge wjezdzac na plac wlasnym autkiem,jesli tylko powiem dla instruktora ,ze chcialabym i wtedy on zalatwia jakas tam karte wjazdu czy cos w tym stylu :)
assik

Powrót do Luźna gadka