Łuk W Punto

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez maciass » sobota 26 maja 2007, 00:32

ustawienie lusterka na linie nie jest prawidłowe, Tobie akurat (do Tusi mowie) sie udało bo egzaminator może nie zauwazyl a moze przymknął oko, ale za cos takiego zwykle oblewają, wiec takie rady sobie daruj ;)

ja proponuje jechać jak najwolniej i kontrolować cały czas odległość auta od słupków po wewnętrznej stronie łuku, jechać w miare blisko nich a zewnętrzną stroną łuku w ogóle sie nie przejmować, ja tak robiłem i łuk mi nie sprawiał problemów :)
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez Tusia » sobota 26 maja 2007, 01:42

Ale ja nie robiłam łuku tylko na lusterka jak wyraźnie napisałam ale zerkałam na nie regularnie przez krótkie chwile aby upewnić się czy jadę dobrze ( a to chyba nie jest czymś złym).Myślę, że kierujący pojazdem powinien mieć pod kontrolą wszystkie części wyposażenia auta służące do tego aby dany manewr wykonać dobrze i bezpiecznie i mieć oczy dookoła głowy :wink: Oczywiście nie można ustawić lusterek przesadnie na linię bo trzeba wziąć pod uwagę, że już w takiej pozycji z placyku zostają do miasta i mają pełnić swoją właściwą role.Ale przy odrobinie wprawy można to zrobić tak aby na rękawie mocniej wyprostować plecy i już widzimy linię,wtedy sobie króciutko na nią zerkamy, korygujemy ewentualnie tor jazdy a to chyba nie jest przestępstwem ?
Tusia

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka