jazda bez uprawnień

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Mystikal » piątek 11 maja 2007, 16:54

Ty myślisz, że jak zatrzymają kogoś, kto nie ma przy sobie prawka, to po prostu wlepią mandat, i tyle? Pierwsze, co co zrobią (bo muszą) w takiej sytuacji, to sprawdzą w bazie, czy delikwent w ogóle ma uprawnienia. A jeżeli okaże się, że je ma, to wtedy dopiero mandat, i po sprawie (nawet bez holowania). Wink

No jasne, jeden będzie pilnował kierowce, a drugi poleci sprawdzić do Worda czy ten złożył papiery czyt, zaświadczenie o egzamin, wydawane przez np prywatną szkołę jazdy. Takich rzeczy to oni nie mają w "bazie" kolego. Osoba zostaje wpisana do ich "bazy" dopiero wtedy, gdy zda prawo jazdy. Do tego momentu widnieje jako osoba bez uprawnień. Przynajmniej słyszałem, że tak jest.
Mystikal

Postprzez scorpio44 » piątek 11 maja 2007, 18:47

Mystikal, chybaśmy się nie zrozumieli. ;) Chodziło mi o to, że kiedy zatrzymają do kontroli delikwenta, który nie ma uprawnień, to nie ma możliwości, żeby to się skończyło tylko na mandacie! Sprawdzą w bazie, że NIE MA on uprawnień, i oprócz mandatu sprawa pójdzie do sądu, a sąd ustali zakaz prowadzenia pojazdów przez jakimś tam okres (czyli w tym wypadku odroczenie prawa jazdy).
scorpio44

Postprzez Mystikal » piątek 11 maja 2007, 18:51

Szczerze powiedziawszy to słyszałem, że kończy sie na mandacie, ale nie będę sie kłócił bo nie mam 100 % pewności. Może rzeczywiście kierują sprawę do sądu.
Mystikal

Postprzez disaster » piątek 11 maja 2007, 19:20

Jak się "dogadasz" to może i tak.
Kolega mój się nie dogadał.
Zakaz prowadzenia pojazdów na kilka lat, ładna grzywna i sprawa za próbę skorumpowania funkcjonariuszy publicznych.
disaster

Postprzez olszanskik » sobota 12 maja 2007, 20:12

Aż strach czytać wypowiedzi autora tego tematu. Jeżeli jezdzi on po polskich drogach z predkoscia 190 km/h i to jeszcze bez uprawnien, to strach sie bac :shock: I na 100% takich osob jest duzo wiecej, a potem sie dziwia ze wypadkow jest dużo.
Pozdrawiam
olszanskik

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka