Co będzie jak nie zdam????

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez rutkowb81 » poniedziałek 09 października 2006, 11:44

Dziękuje kolego za pomoc. Troche mnie to uspokoiło. Pozdrawiam
rutkowb81

Postprzez Tomek_ » poniedziałek 09 października 2006, 12:47

rutkowb81 napisał(a):Dziękuje kolego za pomoc. Troche mnie to uspokoiło. Pozdrawiam

Dobrze, ze Cie to uspokoilo, ale zapomnialem dodac, ze jesli chcesz pracowac zawodowo jako kierowca mozesz miec z tym problemy jesli miales zabrane prawo jazdy. Wiekszosc powazniejszych pracodawcow wymaga stosownego zaswiadczenia nie tylko o tym, ale rowniez o liczbie punktow karnych. Czesto sa ogloszenia, w ktorych pracodawca okresla maksymalna liczbe punktow i czesto jest to 6. Poza tym jesli w ciagu roku potrafiles zlapac 25+6 punktow to mozesz sie dlugo nie utrzymac w zawodzie. Pracodawcy unikaja kierowcow, ktorzy maja punkty gdyz wiaze sie to z tym, ze szybko moga takiego pracownika stracic gdy zabiora mu prawo jazdy, a to jak wiadomo wiaze sie z pieniedzmi i czasem na szukanie innego.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez rutkowb81 » poniedziałek 09 października 2006, 13:32

Nie miałem 25 + 6 tylko 19 +6 czyli przekroczyłem o 1 pkt. Pracuję jako handlowiec i jeżdże po całej Polsce i niestety tak to nazbierałem. Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze aby w rozmowie na temat ewentualnej pracy jako zawodowy kierowca ktoś spytał się o liczbę punktów lub też o to czy miałem odebrane prawko ( a siedze w tym temacie ponad pół roku - dzwonie i rozmawiam o pracy - podstawowy problem to brak praktyki). Jestem przerażony bo cholernie zależy mi na tym aby pracować jako kierowca a tu przez taką głupotę (moją oczywiście) mogę to wszystko stracić. Mam jeszcze takie pytanko - co w momencie gdy zatrzyma mnie teraz policja - prawo jazdy fizycznie cały czas posiadam - nikt mi go nie zabrał. Czy grozi mi "tylko" mandat czy też może coś innego? Aha, nigdzie nie mogę znaleźć odp na to czy rzeczywiście egzaminator będzie wiedział że zabrano mi prawko - proszę o ponowną pomoc
rutkowb81

Postprzez Tomek_ » poniedziałek 09 października 2006, 14:22

Z tego co sie zorientowalem to w wielu osrodkach egzaminator jednak nie wie, ktory raz podchodzisz do egzaminu i z jakiego powodu, gdyz dostaje przed egzaminem jedynie liste nazwisk kandydatow bez zadnych dodatkowych informacji. Oczywiscie ma mozliwsc sprawdzenia detali w okumentach, ale podejrzewam, ze nikt tego nie robi. W innych osrodkach egzaminatorzy dostaja liste kandydatow, na ktorej jest wiecej szczegolow, w tym numer podejscia.

Mauro.Widzew napisał(a):Tu nie trzeba sie wcale wczytywac, w łódzkim WORDZIE zaswiadczenie przyjęcia dokumentow oraz kwalifikacji na egzamin posiada nr x/y/z
gdzie x - to kolejny nr zaswiadczenia
y - numer ewidencyjny (w roku)
z - rok

Po x-ie który jest pierwszą cyfrą (liczbą :roll: :wink: ) wszystko widać który raz zdajemy :?

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3788&start=0

Nie wiem dokladnie jak to jest z kontrolnym sprawdzeniem.
Jezeli nie odebali Ci jeszcze prawa jazdy to mozesz jezdzic.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka