Mocowanie tablic

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Mocowanie tablic

Postprzez Polonez » czwartek 26 stycznia 2006, 21:38

W jaki sposób macie przymocowane tablice rejestracyjne do samochodu - za pomoca śrub czy na plastykowych podkładkach :?: Dzisiaj podjeżdżam pod Tesco i delikatnie dotknąłem zderzakiem śniegu - patrze z ciekawości czy nic się nie stało a tablica się wysunęła. Po prostu boki podkładki popękały z mrozu od zakładania tablic ( oczywiście również poprzez własnie takie wjeżdżanie w zaspy :) ) i z powodu zmęczenia materiału . Teraz planujemy po prostu za pomoca wkrętów zamocować rejestracje - wiertarka się przyda :lol: Pewniejsze mocowanie a i żaden gagatek tak łatwo blaszki nie wysunie jak z podkładki :)

PS. A do domq wracałem z tablica za szybą :P Tata jutro tez tak jedzie bo nie zdążymy już jej prymocowac - dopiero w sobote :wink:
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez jimorrison » czwartek 26 stycznia 2006, 21:45

plastiki w corollce
sruby w camry
:D
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez mazak » czwartek 26 stycznia 2006, 21:53

Ramka - kupiona na allegro. O dziwo się trzyma :lol:
JEŚLI WIERZYSZ, ŻE NIE MA RZECZY NIE MOŻLIWYCH. TO TRZAŚNIJ OBROTOWYMI DRZWIAMI
mazak

Postprzez Matylda » piątek 27 stycznia 2006, 14:49

Ja w swoim samochodzie mam zamocowane w ramkach, ale tylko dlatego, ze narazie nie ma mi kto przykręcić ich porządnie :(
W ubiegłym roku mojemu facetowi ukradziono już tablice...po prostu złodziej wyciągnął je z ramek. Zrobiliśmy "wtórnik" tablic i zaczęły się problemy. Ktoś kradł paliwo na naszych numerach, a wkońcu zrobił stłuczkę w Grecji i naprawa poszła z naszego ubezpieczenia. Nie pomogły tłumaczenia, ze sprawa była na policji, w prokuraturze itd. Doradzono nam aby przerejestrować samochód po raz kolejny i mieć zupełnie nowe numery. Tak też zrobiliśmy, a tablice zostały przykręcone. "Sprawę" oczywiście umorzono, bo w Polsce złodziej jest zawsze uprzywilejowany, a uczciwy człowiek musi się tłumaczyć i ponosić koszty :evil:
Bezpieczniej więc będzie przykręcić tablice.
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Postprzez scorpio44 » piątek 27 stycznia 2006, 23:27

Niestety, kradzieże tablic zaczynają być u nas plagą i nawet te przykręcone nie są do końca bezpieczne. ;) Ale przynajmniej to jakieś utrudnienie dla złodzieja. Z ramek może se po prostu wyjąć.
scorpio44

Postprzez jimorrison » sobota 28 stycznia 2006, 00:50

scorpio44 napisał(a):Niestety, kradzieże tablic zaczynają być u nas plagą i nawet te przykręcone nie są do końca bezpieczne. ;) Ale przynajmniej to jakieś utrudnienie dla złodzieja. Z ramek może se po prostu wyjąć.

nie zaczynaja tylko juz sa... znajomemu pare lat temu ukradli zboje na pradze warszawskiej z golfa blachy. przeszedl sie po okolicznych ulicach i zauwazyl ze juz byly przykrecone na innym aucie.. odpuscil sobie bo krecilo sie w ogol paru karkow.. widac jakas robotke mieli, zlosil na policje tylko i wyrobil sobie nowe - zeby nie miec "problemow"
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez jedrek » niedziela 29 stycznia 2006, 21:02

u ojca w Camry niestety wsuniete sa w ramke,a w M.A.N.-ie z tylu wnitowane do zderzaka z z przodu przykrecone.
Brat przy Suprze ma na....zawiasach :P : :lol: przy wiekszej predkosci ped powietrza powoduje wsuniecie sie jej pod zderzak co skutkuje tym ze przy fotoradarach nie trzeba zwalniac.Ja planuje zrobic to samo.
21.02.2006 godz. 16.00-pierwszy egzamin na prawko B i oblany na wzniesieniu.
27.03.2006 godz. 8.00-drugi egzamin i zdany bezbłędnie :D
5.04.2006 prawko odebrane
Pierwszy w zyciu wlasny samochod - Datsun (Nissan :D) Sunny 1.7D
jedrek

Postprzez mazak » środa 01 lutego 2006, 01:32

przy wiekszej predkosci ped powietrza powoduje wsuniecie sie jej pod zderzak co skutkuje tym ze przy fotoradarach nie trzeba zwalniac.Ja planuje zrobic to samo.
Ciekawe co Ci to da, jak masz naklejkę homologacyjną na przedniej szybie z nr rejestracyjnym :lol: :lol: :lol:
mazak

Postprzez laciak » środa 01 lutego 2006, 01:45

oj czepiasz się ,

na tą naklejkę ponoć pomaga płyta cd pod lusterkiem a nawet słyszałem ze byle jaki nośnik danych ( może i VHS) , diody w spryskiwaczach itp itd
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
laciak

Postprzez mazak » środa 01 lutego 2006, 01:49

taaa, a ja słyszałem, że najlepsza płyta to.......... chodnikowa :lol: :lol: :lol: :lol:
mazak

Postprzez laciak » środa 01 lutego 2006, 01:57

no do MANa to jeszcze by się zmieściła ale w suprze to nie da rady :( więc pozostaje CD, albo VHS ostatecznie CDRW choć nie działa ponoć na te najnowsze pasma fotoradarów :?

albo można sobie jeszcze przyceimnić przednią szybę ale od zewnątrz na tyle mocno by tej naklejki nie było widać
laciak

Postprzez Gość » środa 01 lutego 2006, 10:16

scorpio44 napisał(a):Niestety, kradzieże tablic zaczynają być u nas plagą i nawet te przykręcone nie są do końca bezpieczne. ;) Ale przynajmniej to jakieś utrudnienie dla złodzieja. Z ramek może se po prostu wyjąć.

Proponuję rano, przy wyjezdzie, je przykrecac. A po powrocie odkrecac i brac ze soba do domu albo zostawiac za szyba :D
Żartuję oczywiscie :P :twisted:
Gość

Postprzez laciak » środa 01 lutego 2006, 13:17

Ann@ co to za żarty :evil:
My tu wszyscy tak na serio :lol:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
laciak

Postprzez scorpio44 » środa 01 lutego 2006, 13:18

:::Ann@::: napisał(a):Proponuję rano, przy wyjezdzie, je przykrecac. A po powrocie odkrecac i brac ze soba do domu albo zostawiac za szyba :D
Żartuję oczywiscie :P :twisted:

Żart żartem, ale kto wie, czy to się niedługo tym nie skończy. ;) Jeden mój znajomy zawsze na wieczór odkręca jedną tablicę i chowa za szybę. Bo wychodzi z założenia, że większe jest prawdopodobieństwo, że mu odkręcą tablice niż że się włamią do samochodu, a z kolei jednej tablicy nie mają po co kraść.
scorpio44

Powrót do Luźna gadka