modele aut - dla malych i duzych dzieci:)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

modele aut - dla malych i duzych dzieci:)

Postprzez kirk » sobota 21 stycznia 2006, 00:24

mam bardzo ladny model forda focusa wrc (skala 1:24) Jest taki ladny ze chcialem go wam pokazac - ale i tak sadze ze nie macie ladniejszego :wink:
Obrazek
"Proste sa dla szybkich samochodów, natomiast zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
--------------------------
Prawko od: listopad 2000:)
Instruktor:)
kirk

Re: modele aut - dla malych i duzych dzieci:)

Postprzez cappricio » sobota 21 stycznia 2006, 00:50

kirk napisał(a):mam bardzo ladny model forda focusa

na dysku chyba ;P zapisany jako .jpg ;P
cappricio

Re: modele aut - dla malych i duzych dzieci:)

Postprzez kirk » sobota 21 stycznia 2006, 00:55

cappricio napisał(a):
kirk napisał(a):mam bardzo ladny model forda focusa

na dysku chyba ;P zapisany jako .jpg ;P

No pokazalem go przez zdjecie JPG - ale normalnei to stoi sobie na telewizorze i udaje ze jedzie 8)
brum brum :lol:
"Proste sa dla szybkich samochodów, natomiast zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
kirk

Postprzez ella » sobota 21 stycznia 2006, 01:01

A sam go złożyłeś czy już w takim stanie go dostałeś/kupiłeś?
ella
Moderator

Postprzez cappricio » sobota 21 stycznia 2006, 01:02

moj ojciec kiedys dostał taki model :] ale nie wiem jakie to auto bylo... czerwone bylo...
cappricio

Postprzez Michal_Zyrardow » sobota 21 stycznia 2006, 01:38

A ja tam mam POLSKĄ SYRENE 105 (Made in China :D )

Jedzie facet swoim czerwonym Ferrari. Patrzy w lusterko i widzi, ze go dogania syrenka, a z jej okna wychyla się jakiś facet i wrzeszczy:
-Panie, znasz pan syrenkę?!!!
Zaklął i przycisnął gaz. Syrenka znów go dogoniła i sytuacja się powtarza. Po pięciu razach odpuścił sobie i odpowiedział:
-Znam.
-To powiedz mi pan, jak się dwójkę wrzuca?!

Jechał gość Syrenką i zepsuła mu się. Próbował kogoś zatrzymać aby go zaholowano do warsztatu ale nikt się nie zatrzymywał, w pewnym momencie zatrzymuje się przy nim sportowy Lexus. Wychodzi elegancki gość i pyta się czy może pomóc. Biorą Syrenkę na hol i umawiają się, że jak będzie za szybko to ten z Syrenki będzie mrugał światłami. Po przejechaniu paru kilometrów wjeżdżają na dwu pasmową drogę (w jednym kierunku). Po pewnym czasie stają na światłach a obok Lexusa staje sportowe BMW. Gość z Lexusa patrzy się na BMW i myśli - Nie dam mu! Ruszyli z piskiem... 1bieg - 70km/h, 2bieg - 120km/h, 3bieg - 160km/h, idą łeb w łeb, 4 bieg - 210km/h BMW wyprzedziło Lexusa. Całą sytuację widział odlewający się przy drodze podpity koleś z przydrożnego baru. Wraca i opowiada kumplom:
- Chłopaki nie uwierzycie mi co widziałem! Ścigały się przed chwila dwie wypasiaste bryki. Najpierw śmignęło BMW, pruje równo z dwie paki a za nim wyleciał Lexus też z 200km/h ale słuchajcie za nimi zapier... nasza polska Syrenka... i jeszcze mrugała światłami, że chce wyprzedzać!!!
Ostatnio zmieniony poniedziałek 28 listopada 2011, 15:08 przez Michal_Zyrardow, łącznie zmieniany 1 raz
Michal_Zyrardow

Postprzez _Kalik_ » sobota 21 stycznia 2006, 20:39

Gdybym miał cyfrówkę...:(mam Lamborghini Diablo w kolorze żółtym :twisted: tu znalazłem w necie taki sam tylko czarny
Obrazek

Mam jeszcze Mercedesa 190 SL cabrio w kolorze czerwonym.
Obrazek

Odpadło mi w nim koło z przodu, ale o dziwo w bagazniku miał zapasowe :D

Pasjonatem nie jestem, ale stoją sobie oba u mnie w pokoiku :wink: Lambo kupiłem kiedyś we Włoszech, a Merca dostałem :P
_Kalik_

Postprzez Wiedźma » sobota 21 stycznia 2006, 21:38

Fajne te wasze autka, ale mi najbardziej podoba się syrenka. Zauroczyła moja sentymentalną duszę... :)
Hmm... a ja gzdies miałam taki wypasiony model dużego fiata... jak znajdę, to zaprezentuję :)
BYKOM STOP! Poprawna pisownia i ortografia w Internecie.
Wiedźma

Postprzez kirk » sobota 21 stycznia 2006, 22:44

ella napisał(a):A sam go złożyłeś czy już w takim stanie go dostałeś/kupiłeś?

niestety nie ma takich zdolnosci - choc nie powiem ....moze kiedys jak bede na emeryturze:)

Link dla maniakow! http://www.moneks1.com.pl/?module=sklep&prod_marka=2
kirk

Postprzez Silent » niedziela 22 stycznia 2006, 09:44

Kidyś składałem dużo tych modeli, głównie samoloty i śmigłowce ;) Z samochodów pamiętam że miałem model BMW taki:
Obrazek był to model w największej skali jaki posiadałem ;) Zajmował połowe biurka, miał wiele metalowych części odwzorowywanych z ogromnymi detalami :) Oczywiście sam go złożyłem (miesiąc czasu składałem :P ) ... ale to było kiedyś ;) Obecnie nie mam na to w ogóle czasu, miejsca też nie mam - modele pojechały do babci na strych ;)
Obrazek
Silent

Postprzez Agawa » poniedziałek 23 stycznia 2006, 10:27

Hohoho...a ile u nas było tych modeli. Jak Kubus (mój synek) był mały to mąż kupował sobie takie modele Burago do składania...składał sobie a potem układał ładnie na podstaweczkach za szybką. Miał tych modeli z 15. Ale kiedy Kubuś podrósł tatus dał synkowi do zabawy autka i teraz trudno znaleźć jakiś kompletny model :lol2: :>
Agawa

Powrót do Luźna gadka