Pytanie do specjalisty...

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie do specjalisty...

Postprzez pabloo » środa 14 grudnia 2005, 01:22

Mam wazne dla mnie pytanie...
Mieszkam w LA i jak nareazie mam tylko Kalifornijskie prawo jazdy, Polskiego brak...wracam za chwile na swieta i mam problemm...Czy bedac obywatelem Polski, majac Kalifornijskie prawo jazdy plus miedzynarodowe prawo jazdy, moge jezdzic po Polsce?
Z gory dziekuje za odpowiedzi...
pabloo

Postprzez Silent » środa 14 grudnia 2005, 08:41

Aby prowadzić samochód na terenie Polski, obywatele USA powinni posiadać międzynarodowe lub polskie prawo jazdy; amerykańskie prawo jazdy bez zezwolenia na prowadzenie samochodu za granicą (International Driving Permit - IDP) nie jest wystarczające. Amerykanie mogą korzystać z międzynarodowego prawa jazdy (IDP) w ramach jego ważności, bez względu na datę przyjazdu do Polski.

Tak więc jeśli masz prawo jazdy międzynarodowe to możesz bez problemu poruszać się z nim po Polsce.
P.S.: Los Angeles... ;) Moje najbardziej ulubione miasto zaraz po Olsztynie ;)
Obrazek
Silent

Postprzez mazak » czwartek 15 grudnia 2005, 23:02

Teraz miałem kursantkę z prawo jazdy z U.S.A i..... problem był w tym, że miała prawo jazdy na light truck (do 7 ton !!!!). W związku z tym zobowiązał ją W.O.R.D. do zdania torii i dostała polskie prawo jazdy kat. B :lol: :lol: :lol: Swoją drogą to uważam, że to głupota - powinna dostać równiez prawo jazdy kat. C :wink:
JEŚLI WIERZYSZ, ŻE NIE MA RZECZY NIE MOŻLIWYCH. TO TRZAŚNIJ OBROTOWYMI DRZWIAMI
mazak

Powrót do Luźna gadka