Ile zarabiają na nas stacje?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Ile zarabiają na nas stacje?

Postprzez bodek541 » czwartek 17 listopada 2005, 15:19

Litr benzyny 95 za 3,90 zł? Jak najbardziej - od dziś tyle płacą kierowcy na stacji należącej do MPK w Rzeszowie. Za jej przykładem poszły inne stacje. A jeszcze niedawno na Podkarpaciu paliwo było najdroższe w Polsce - znacznie powyżej 4,30 zł.

I to właśnie zdenerwowało prezydenta Rzeszowa Tadeusza Ferenca. "Uznałem, że te różnice są niczym nieuzasadnione, i postanowiłem ostro zainterweniować w tej sprawie. Odpowiednie dokumenty przygotowaliśmy wspólnie z miejskim rzecznikiem praw konsumentów" - mówi Ferenc.

W połowie października prezydent wystosował kolejny protest, pismo wysłał też do wszystkich właścicieli stacji benzynowych na Podkarpaciu - informuje "Nowy Dzień". Pod koniec października stacja należąca do MPK nagle obniżyła cenę z 4,26 na 3,99 zł. "Kiedy kierowcy przestali kupować paliwo, bo było zbyt drogie, postanowiłem zaryzykować i obniżyć cenę. Przedtem marża wynosiła 80 gr na litrze, teraz 50 gr, ale obroty wzrosły trzykrotnie, więc zysk jest większy, niż gdy cena była wyższa" - wyjaśnia dziennikowi Wiesław Pomianek, dyrektor Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego, które jest spółką w całości należącą do miasta.Od dziś na stacji należącej do MPK cena będzie jeszcze niższa i wyniesie 3,90 za litr benzyny 95. Po decyzji dyrektora Pomianka właściciele innych stacji w Rzeszowie także zaczęli obniżać ceny paliw i dziś kierowcy płacą za litr najwyżej ok. 4 zł - nawet na tych należących do Orlenu czy Statoil - pisze "Nowy Dzień"

źródło interia.pl
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez barylkaq » czwartek 17 listopada 2005, 15:28

tak jest! w okolicach Piły widziałem PB98 za 3,99 zł ;] a u mnie w lublinie 4,29 zł eehhh
prawko B, C, C+E !!!
barylkaq

Postprzez mirinda » czwartek 17 listopada 2005, 20:11

W Przemyślu 3,90 za litr PB.
mirinda

Postprzez Sławek_18 » czwartek 17 listopada 2005, 20:21

w kraku 3.99Pb
Ale ja tankuje gaz:P
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Silent » czwartek 17 listopada 2005, 20:24

W Olsztynie najtaniej 4,00 zł ;)
Obrazek
Silent

Postprzez Agawa » piątek 18 listopada 2005, 09:45

Sławek_18 napisał(a):w kraku 3.99Pb
Ale ja tankuje gaz:P

A na której stacji jesli mozna spytać :?:
Bo na tej stacji gdzie my tankujemy jest po 4,05zł- Pb95 :!:
Agawa

Postprzez Sławek_18 » piątek 18 listopada 2005, 10:56

Kerfur(Koło ronda czyzynskiego/tomex) jest po 4.01 a pod M1 jest po 3.99
To sa stacje "podhipermaktowe"
Sławek_18

Postprzez Agawa » piątek 18 listopada 2005, 11:07

Sławek_18 napisał(a):Kerfur(Koło ronda czyzynskiego/tomex) jest po 4.01 a pod M1 jest po 3.99
To sa stacje "podhipermaktowe"

Aha, no to teraz juz wszystko jasne.Fakt, faktem benzyna tam jest zawsze tansza niz na "normalnych" stacjach :wink: Jeszcze nigdy tam nie tankowaliśmy, nie wiem jaka jest jakośc tej benzyny skoro ona taka tania :?
Agawa

Postprzez Sławek_18 » piątek 18 listopada 2005, 11:22

jakosc jest normalna, co potwierdzaja "kilometrowe" kolejki pod dystrybutory (szlak mnie trafia i juz tam gazu nie tankuje :lol: :lol: Bo dwa razy pod rzad trafilem na "chwilowy brak gazu" i mam ich w dupce o tankuje i tak w takiej samej cenie. A jesli chodzi o Pb, to tez sa straszne kolejki jesli by bylo cos nie tak to nie byloby tyle bydla.

Aha, nie zawsze pod markowa stacja kryja sie dobre paliwa, kiedys zatankowalem na BP na bora komorowskiego i na kazdym skrzyzowaniu mi gaz. PO wyjezdzeniu "zalalem" na kerfurze i jak reka odjal. Oczywiscie mowie o gazie :) bo na Pb nie jezdze.
Sławek_18

Postprzez Agawa » piątek 18 listopada 2005, 11:37

Sławek_18 napisał(a):jakosc jest normalna, co potwierdzaja "kilometrowe" kolejki pod dystrybutory (szlak mnie trafia i juz tam gazu nie tankuje :lol: :lol: Bo dwa razy pod rzad trafilem na "chwilowy brak gazu" i mam ich w dupce o tankuje i tak w takiej samej cenie. A jesli chodzi o Pb, to tez sa straszne kolejki jesli by bylo cos nie tak to nie byloby tyle bydla.

Aha, nie zawsze pod markowa stacja kryja sie dobre paliwa, kiedys zatankowalem na BP na bora komorowskiego i na kazdym skrzyzowaniu mi gaz. PO wyjezdzeniu "zalalem" na kerfurze i jak reka odjal. Oczywiscie mowie o gazie :) bo na Pb nie jezdze.

Ja tez słyszałam o tym że na BP jest wszawy gaz.Kolega ma samochód na gaz i tez tam tankował to mu auto dławiło strasznie i jeździł jak muł :?
Jak zmienił stacje odrazu jest lepiej :!:
A my nie tankujemy na jakims Statoilu czy na Shellu tylko na "zwykłych" stacjach z cenami dla ludzi.Najczęścien na Arge na Powstańców Śląskich lub na Polpetrolu na Tischnera :lol:
Obydwie stacje sprawdzone i przetestowane na naszych samochodach(Polonez i Matiz tescia).
Nigdy nie zawiodło nas auto po tankowaniu tam :lol: :lol: :lol:
Agawa

Powrót do Luźna gadka