Egzamin zdany, prawo jazdy nieważne

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » wtorek 08 listopada 2005, 12:38

Kilkudziesięciu kierowców z powiatu sławieńskiego w Zachodniopomorskiem, mimo posiadania prawa jazdy, musi jeszcze raz zdawać egzamin. Okazało się bowiem, że uczący ich instruktor stracił uprawnienia.

Prokuratura chce unieważnić egzaminy. Wszyscy, którzy padli ofiarą instruktora oszusta, muszą zatem oddać dokumenty i jeszcze raz zapisać się na kurs jazdy. Przy czym każdy z nich zdał państwowy egzamin - i to jest ich koronnym argumentem.

- Państwowi egzaminatorzy nas sprawdzali. A ja egzamin zdałem i nie miałem żadnego wypadku - mówi jeden z poszkodowanych kierowców. Szoferzy nie mają zamiaru oddawać dokumentów. Zapowiadają też odwołanie od decyzji prokuratury.

I co z tym fantem zrobić? Bo jak uczciwie zrobili cały kurs i uczciwie zdali egzamin to za co maja ponieść karę.
ella
Moderator

Re: Egzamin zdany, prawo jazdy nieważne

Postprzez Myslovitz » wtorek 08 listopada 2005, 13:06

ella napisał(a):Bo jak uczciwie zrobili cały kurs i uczciwie zdali egzamin to za co maja ponieść karę.

Zgadzam się z Tobą, przecież uczciwie zdali egzamin, zostali pozytywnie ocenieni przez egzaminatora z uprawnieniami :D więc dlaczego mieliby zdawać ponownie?
Ponosić koszty, tracić czas itd.
No przecież chyba bym dostała apopleksji, jak by mi się coś takiego przytrafiło :evil: :twisted:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez cappricio » wtorek 15 listopada 2005, 18:39

ja tez nie rozumiem czemu mieliby oddawac swoje prawka... :(

a w jaki sposob ten instruktor oszukiwał?
cappricio

Postprzez ella » wtorek 15 listopada 2005, 22:32

a w jaki sposob ten instruktor oszukiwał?

Instruktor nie był juz instruktorem. Ale czy my musimy na kursie obowiązkowo sprawdzać dokumenty instruktora?
ella
Moderator

Postprzez mirinda » wtorek 15 listopada 2005, 23:01

Instruktora nie ale auto szkoły tak!!!!!!!Jezeli auto szkoła ma pozwolenie to powinień kierownik autoszkoły odpowiadać za instruktorów których zatrudnia(czy mają aktualną legitymację instruktora a tym samym pozwolenie na prowadzenie szkolenia )W przypadku szkoły jednoosobowej (kierownik i instruktor w jednej osobie) należało by zasięgnąć opini w starostwie.
mirinda

Powrót do Luźna gadka