Proszę o pomoc, pogmatwana sprawa.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Proszę o pomoc, pogmatwana sprawa.

Postprzez RayBae » poniedziałek 07 marca 2016, 18:31

Witam. Ponad dwa lata temu, zacząłem robić prawo jazdy. Niestety z powodu problemów osobistych zaprzestałem. W tym czasie zamknęli szkołę w której byłem. Wtedy zostało mi do wyjeżdżenia 7 godzin. Jakiś czas temu wziąłem się ponownie za robienie prawa jazdy i dowiedziałem się, że mój kurs jest nadal ważny. Poszedłem do Urzędu po kopie PKK, dowiedziałem się że mogę przystępować do egzaminu teoria i praktyka. Chciałem więc dowiedzieć się co z moimi godzinami. Zdałem już teorię w WORD i poszedłem dziś do instruktora z mojej byłej szkoły, który sam założył teraz swoją, powiedział, że prawdopodobnie mam zaczynać kurs od nowa i tych godzin nie odzyskam, a jeśli jest tak jak mówiła Pani w urzędzie i sprawdzi się PKK to mogę dokupić jazdy. Niestety wpisując swoje PKK, system nie chce go przyjąć. Nie wiem co mam robić i bardzo proszę o pomoc :(
RayBae

Re: Proszę o pomoc, pogmatwana sprawa.

Postprzez dylek » poniedziałek 07 marca 2016, 23:23

Podpisałeś, że wszystkie jazdy wyjeździłeś ?
Podpisałeś... bo jak byś tego nie uczynił, to byś kursu nie miał skończonego.
A kurs masz skończony skoro możesz przystępować do egzaminów.

Więc skoro poświadczyłeś nieprawdę, to do kogo teraz możesz mieć największy żal ?

Zapomnij o tych 7 godzinach zapisanych "na ścianie na zaś".
Taka prawda.
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Re: Proszę o pomoc, pogmatwana sprawa.

Postprzez RayBae » środa 09 marca 2016, 05:13

Nic nie podpisywałem w tym rzecz, ponieważ miałem 2 lata "przerwy" w tym czasie się to działo, jakiś czas temu dopiero się dowiedziałem że ta szkoła nie istnieje. Te 7 godzin już sobie odpuszczę, chcę wiedzieć czy muszę od nowa wykupić kurs, czy mogę dokupić godziny.
RayBae

Powrót do Luźna gadka