Jak zmienić 01.01 na 01.06?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jak zmienić 01.01 na 01.06?

Postprzez Aga232 » wtorek 19 stycznia 2016, 23:59

Niestety przez niewiedzę totalnie zawaliłam sprawę na badaniu lekarskim... Mam wadę wzroku (-0,5), lekarka zapytała mnie czy używam soczewek, ja powiedziałam, że nie, bo mam okulary. I na orzeczeniu wpisała mi 01.01, ja nie miałam wtedy pojęcia co to znaczy, zaniosłam to do Wydziału Komunikacji, profil kierowcy wyrobiony, numer zarejestrowany tam gdzie trzeba i po fakcie dowiedziałam się, że będę mogła prowadzić tylko i wyłącznie w okularach :( Pytałam kierowniczki szkoły jazdy czy mogę to zmienić, powiedziała, że nie, bo przez to zmieniłby się numer mojego profilu kierowcy, a ten, który już mam jest zarejestrowany...

Pytam Was, czy mogę zmienić to oznaczenie, gdy już dostanę prawko czy muszę czekać 5 lat na kolejne badanie? Jeśli mogę zmienić to wcześniej, to kto tak właściwie miałby zaświadczyć, że mogę prowadzić też w soczewkach? :hmm:

Proszę o pomoc.
Aga232

Re: Jak zmienić 01.01 na 01.06?

Postprzez JAKUB » środa 27 stycznia 2016, 19:33

Idziesz ponownie do lekarza. Płacisz i robisz nowe badanie.Liczy się to ostatnie. Profil zostaje ten sam zmian dokonuje urzędnik który wydał PKK. Kod jest drukowany w prawie jazdy. Przypomnij , skontroluj w WORD i po w trakcie opłaty w Urzedzie za wydruk.

Powrót do Luźna gadka