Pomocy ! zamkniete OSK, oraz kilka pytań co dalej.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pomocy ! zamkniete OSK, oraz kilka pytań co dalej.

Postprzez migawor » wtorek 12 stycznia 2016, 06:57

Witam. Potrzebuje pomocy osoby kompetentne jednak z moim OSK nie mam żadnego kontaktu. Sprawa polega na tym, ze ponad rok temu rozpocząłem kurs w OSK Dalko (ul. Nadbystrzycka). Rok temu wyjechałem z kraju zatrzymując się na testach wewnętrznych - zahecia teoretyczne i jazdy zostały ukończone - 30h wyjezdzone. Niedawno wrocilem do kraju i chciałemem kontynuować kurs jednak napotkałem pewien problem - straciłem kontakt ze swoim OSK.

Mam wyrobiony PKK - jestem w jego posiadaniu. przeszedłem badania lekarskie jednak one są w posiadaniu OSK z którym nie mam kontaktu. Czy jest możliwość zapisać się ponownie na kurs w innym osk np. U Pastwa na ten sam numer PKK ? PKK wyrobione zostało 14.10.2014 r.

Prosił bym bardzo o informacje czy mogę cos w tej kwestii zrobic. Nie istotne są pieniądze jakie wlazylem w poprzedni kurs, istotne jest to czy mogę w jakiś sposób ukończyć kurs lub zacząć nowy - jeżeli tak bardzo proszę o pomoc.
migawor

Re: Pomocy ! zamkniete OSK, oraz kilka pytań co dalej.

Postprzez rpa » czwartek 14 stycznia 2016, 04:39

Żeby nie robić sobie problemów, prawdopodobnie szkoła przekazała twoje dokumenty do wydziału komunikacji w starostwie powiatowym, w tym badania lekarskie, zdjęcia itd. Przetrzymywanie takich dokumentów jest karalne, więc raczej zależało im na tym, żeby dokonać formalności. Przejdź się i zapytaj, prawdopodobnie dostaniesz nowy druczek ze swoim numerem PKK, z którym udasz się gdziekolwiek zechcesz :)
rpa

Re: Pomocy ! zamkniete OSK, oraz kilka pytań co dalej.

Postprzez JAKUB » czwartek 14 stycznia 2016, 22:45

Udaj się do swojego urzedu. Tam sprawdza status twojego PKK (jak go nie masz dadzą "duplikat"). Jeżeli masz w kopii książki wpisane jazdy to uzupełniom PKK i zostanie tobie zdanie egzaminu.
WSZYSTKO ZAŁATWISZ W SWOIM POLSKIM URZĘDZIE.
JAKUB

Powrót do Luźna gadka