Prawo jazdy w Czechach

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez lith » sobota 24 kwietnia 2010, 01:32

Jeżeli 12 to tak mało to 24=2x mało... czyli nie jest źle ;]
W kwestii przepisów- imo to w Czechach jest wyjątkowo dobrze, a nie u nas wyjątkowo źle ;]
lith

Postprzez Borys_q » sobota 24 kwietnia 2010, 08:23

Poza tym niektórzy panowie egzaminatorzy (panie z resztą też) bardzo się starają by ktoś nie zdał.

A tego też jest bardzo często przyczyna w samym kursancie, niewiem jak u was ale w gda jest prosta zasada, ktoś jeżdzi ładnie dostaje prostą trase i zdaje, ktoś jeżdzi jak ofiara (nie upewnianie się, szarpanie, nie panowanie nad torem jazdy, nie orientowanie sie co się dzieje na drodze) a to wszystko widać w 3 minucie egzaminu jak na dłoni. To niestety niezdaje, jak przypadkiem nie było na kim wymusić to sie jeżdzi tak długo aż wymusi.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez piotrekbdg » sobota 24 kwietnia 2010, 09:10

Czyli jeżdzenie do "zatopienia". To nie ejst cos co mi się podoba, te zasady powinny być dla każdego w miarę równe. Jednemu będzie przeszkadzało szarpanie, drugiemu nieostrożność, a trzeciemu kolor włosów, okulary, smieszne nazwisko.
piotrekbdg

Postprzez Borys_q » sobota 24 kwietnia 2010, 10:23

To co zrobisz jeżeli kandydat jedzie 50km/h przez 4 równorzedne bez zastanowienia, tylko akurat niestety nic z prawej nie jechało ??

Albo przejechał ustąp pierszeństwa na pełnym pędzie tylko pech chciał, że droga z pierszeństwem była pusta???

Należy sie tej osobie prawo jazdy?????
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez piotrekbdg » sobota 24 kwietnia 2010, 10:54

Nie no, oczywiście, że nie. Dostrzegłem tylko widmo zliberalizowania tych kryteriów przez niektórych egzaminatorów i tylko to mnie zaniepokoiło.
piotrekbdg

Postprzez athlon » sobota 24 kwietnia 2010, 13:08

odnośnie tej dyskusji, pamietacie filmik tej dziewczyny z egzaminu co był w necie, co smigała 30km za jakąś koparką, a do prędkości 50km/h rozpedzala sie przez 2 kilometry?

No to powiedzcie mi, czy dziewczyna z tymi umiejętnościami co wtedy miała powinna zdać egzamin??
athlon

Postprzez cman » sobota 24 kwietnia 2010, 13:34

No pewnie - przecież nikogo nie zabiła...
cman

Postprzez ks-rider » sobota 24 kwietnia 2010, 15:07

athlon napisał(a): No właśnie chodzi o ten stres, wyskoczy dziewczynie smarkacz przed maske, odbije kierownicą i skonczy na przystanku pełnym ludzi. Wjedzie na skrzyżowanie, ktoś na nią trąbnie, ona sie zestresuje i pojedzie na czołówkę. no jakoś nie wyobrażam sobie zeby kłębek nerwów dostał uprawnienia.

jak juz wczesniej wspomniano to moze zdarzyc sie nie tylko kursantowi.

piotrekbdg napisał(a):Czyli jeżdzenie do "zatopienia". To nie jest cos co mi się podoba, te zasady powinny być dla każdego w miarę równe. Jednemu będzie przeszkadzało szarpanie, drugiemu nieostrożność, a trzeciemu kolor włosów, okulary, smieszne nazwisko.

Zasady nigdy nie byly i nie beda rowne, tak juz w zyciu jest. Sympatia i antypatia. Jezeli ktos nie radzi sobie z sytuacja w ruchu drogowym I jego jazda jest na granicy katastrofy ( mimo, ze jakos daje rade to sorry ale potrzebuje wiecej praktyki ).

Swego czasu mialem egzamin w ktorym kursant nie spojrzal w lewo ( mial ustap pierszenstwa ). Normalnie by oblal, jednak zdal egzamin, egzaminator stwierdzil, ze w porownaniu ze srednia jechal rewelacyjnie I bylo by to nie fair w stosunku do innych, chlopak mial szczescie. :wink:
ks-rider

Re: Prawo jazdy w Czechach

Postprzez marekania22 » niedziela 18 stycznia 2015, 20:32

jestem tu nowy czy zna ktos jakis kontakt aby zapisac sie na prawko w czechach dziekuje za odpowiedz
marekania22

Re: Prawo jazdy w Czechach

Postprzez daghda » wtorek 20 stycznia 2015, 22:21

marekania22 napisał(a):jestem tu nowy czy zna ktos jakis kontakt aby zapisac sie na prawko w czechach dziekuje za odpowiedz

Studiujesz w Czechach, pracujesz może? I mieszkasz tam? Czy to jednak poszukiwania "prawkowej" turystyki?
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka