Witam.
Kupiłem ok. miesiąc temu samochód marki Opel Calibra. Właściciel był młody i chciał szybko sprzedać auto. Oglądałem Opla 5 dni, i postanowiłem go kupić, był on zarejestrowany nie na osobę od której kupowałem tylko od jeszcze wcześniejszego właściciela Pana Ryszarda . Samochód nie był opłacony więc zakupiłem ubezpieczenie zrobiłem przegląd no i teraz jest problem ponieważ podczas kontroli Policjant powiedział że kończy mi się czas i mam go przerejestrować. Pisząc i rozmawiając z Panem Adrianem właścicielem który nie istnieje w dowodzie a od niego kupiłem auto powiedział mi że nie wie gdzie ma umowę podpisaną z Panem Ryszardem i jest problem. W urzędzie powiedziano mi że mam mieć umowę również po między Panami Ryszardem i Adrianem. Moja umowa podpisana z Panem Adrianem jest lecz ani On ani ja nie mamy kontaktu z byłym właścicielem który istnieje w dowodzie. Co mam zrobić mam dane tego właściciela z dowodu ale tylko pesel nr ulicy zamieszkania mógłbym sam napisać taką umowe zamiast tego pana Ryszarda z Panem Adrianem ale brakuje mi nr. Dowodu Pana R. prosze o pomoc jestem Uczniem i nie znam się jeszcze na takich sprawach . Bardzo dziękuje za jaką kolwiek odpowiedz pozdrawiam Krzysiek .