Poszukiwane częśći do auta

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Poszukiwane częśći do auta

Postprzez Gussie1002 » czwartek 30 października 2014, 10:19

Witajcie,
mam niezbyt nowe auto w którym często coś się pasuje. A jeśli nie to okazuje się że jakieś filtry trzeba wymienić, hamulce zrobić itp. Ostatnio coraz więcej części muszę kupować i mam nadzieję, ze zaraz to się skończy bo wydaję fortunę. Pomyślałem, ze może warto byłoby rozejrzeć się za niektórymi elementami w sieci. Może jest jakiś fajny sklep online oferujący części nowe w dobrej cenie? Może mi się wydaje, ale chyba można byłoby zaoszczędzić kilka złotych a przy moich ostatnich wydatkach byłoby super jakby się udało
Gussie1002

Re: Poszukiwane częśći do auta

Postprzez among » czwartek 30 października 2014, 14:13

Jak już muszę kupić coś nowego to robię to w sklepie http://www.motointegrator.pl/. Większość części jest do odbioru tego samego dnia. Rzadko się zdarza, że czekam do następnego. Jeżeli część okazuje się nie taka jaka potrzebujemy możemy ją zwrócić bez żadnego problemu. Mają swoje punkty w wielu miejscach w kraju tak że zakupioną część możemy otworzyć i obejrzeć czy będzie nam pasowała. Oczywiście jest też możliwa wysyłka ale z niej nie korzystałem.
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Postprzez Lizbeth74 » piątek 31 października 2014, 14:18

Czego dokładnie szukasz? Znajomy sprowadza samochody z Niemiec, później sprzedaje je na części, więc może w ten sposób udałoby się coś dobrać? Zaznaczę, że są bardzo dobrej jakości i nie sprowadza słabo jeżdżących złomów, których na pewno nikt by nie kupił. Z drugiej strony zastanów się, czy Ci się opłaci kupować części, czy może lepiej by było kupić nowe używane auto, które nie ma tak dużego przebiegu, a jest bardzo sprawne.
Lizbeth74

Postprzez iLyn81 » czwartek 06 listopada 2014, 03:00

Kupować nowe używane auto? (hah, jak to zabawnie brzmi. Nowe używane...) To trochę... bezduszne ;) Poza tym nie strzela się chyba do much z armaty i nie sprzedaje jednego autka z powodu jednej (a nawet i dwóch ;) ) awarii. Lepiej naprawiać i ratować (jeśli się da!) niż ryzykować szrot. Jak to mówią znany diabeł jest lepszy niż nieznany.
iLyn81

Postprzez Borys_q » czwartek 06 listopada 2014, 13:04

Ostatnio coraz więcej części muszę kupować i mam nadzieję, ze zaraz to się skończy bo wydaję fortunę.

W używanym samochodzie to się nigdy nie kończy, albo wydajesz albo zbierasz na coś co może chwilę jeszcze poczekać.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez among » piątek 07 listopada 2014, 10:34

Borys_q napisał(a):W używanym samochodzie to się nigdy nie kończy, albo wydajesz albo zbierasz na coś co może chwilę jeszcze poczekać.

W każdym samochodzie są elementy, które się zużywają. Jedynym plusem jest to, że im starsze auto tym części są tańsze, jest więcej zamienników i przede wszystkim jest dużo używanych.
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Powrót do Luźna gadka