Pytania dot. odbytego kursu

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytania dot. odbytego kursu

Postprzez Solarisu » czwartek 23 października 2014, 19:46

1. Czy dostaliście arkusz przebiegu części praktycznej z egzaminu wewnętrznego?
2. Czy mieliście na zajęciach kurs pierwszej pomocy? Jak wyglądał i ile godzin trwał?
3. Dostaliście paragon za zapłatę za kurs?
26.06.14 - Rozpoczęcie kursu
1.09.14 - Zakończenie kursu
11.09.14 - Teoria +
23.09.14 - Praktyka +
30.09.14 - Odbiór prawa jazdy
20.10.14 - Pierwsza jazda poza kursem
18.04.15 - Pierwszy samochód
21.04.15 - Pierwsza samodzielna jazda..
Solarisu

Re: Pytania dot. odbytego kursu

Postprzez Anett » czwartek 23 października 2014, 20:48

2012r.

1. Nie. Szef kazał zrobić, jednak go nie bylo bo z tyłu siedział inny kursant co następnego dnia miał egzamin i zajęła się rozmową z nim
2. Nie. Nawet nie było poruszanego tematu.
3 Nie. Szef sobie zapiswał i tyle
Ostatnio zmieniony czwartek 23 października 2014, 22:35 przez Anett, łącznie zmieniany 1 raz
Anett

Postprzez Solarisu » czwartek 23 października 2014, 21:15

U mnie rachunki drukowali ale nie zwróciłam na to uwagi i albo nie wzięłam albo tam zgubiłam, chyba ze ktos inny wzial
Był kurs 1 pomocy ale się spóźniłam godzinę :/ Wolałabym przyjsc tydzien pozniej i byc na wszystkim ale trudno. Mogliby mi to zaproponowac bo w koncu zaplacilam za kurs 1400, ale pani mowila zebym weszla do sali chociaz chcialam przyjsc na inny termin.
Wydawało mi się że dają te kartki z egz wew bo coś instruktor mowil ze zobaczę to jeszcze ale odebralam w osk tylko zaswiadczenie o ukonczeniu kursu, zresztą niepotrzebne.
ja się umówiłam na jazdę 12 dni przed egzaminem (mialam gratis i musialam o tym przypomniec), a w przeddzień egzaminu instruktor nie przyszedł.. więc w ogóle nie jeździłam 3 tyg przed egzaminem :/ nie wiem dlaczego nie przyszedł, może zapomniał czyli nie zapisał?
W ogóle to chciałabym cofnąć czas żebym zacząć kurs od początku i uczestniczyć we wszystkich zajęciach a nie że mnie ominelo cos za co zaplacilam.
26.06.14 - Rozpoczęcie kursu
1.09.14 - Zakończenie kursu
11.09.14 - Teoria +
23.09.14 - Praktyka +
30.09.14 - Odbiór prawa jazdy
20.10.14 - Pierwsza jazda poza kursem
18.04.15 - Pierwszy samochód
21.04.15 - Pierwsza samodzielna jazda..
Solarisu

Postprzez MammaMia » czwartek 23 października 2014, 21:27

1. Czy dostaliście arkusz przebiegu części praktycznej z egzaminu wewnętrznego?
Tak.

2. Czy mieliście na zajęciach kurs pierwszej pomocy? Jak wyglądał i ile godzin trwał?
Nie.

3. Dostaliście paragon za zapłatę za kurs?
Nie, tylko kwitki wypisane ręcznie, płatne w ratach (i jak się potem okazało, dzięki najwyższemu, że ich nie zgubiłam!).
MammaMia

Postprzez jasper1 » czwartek 23 października 2014, 22:24

2012 rok
1. Nie. Była możliwość, ale nie chciałam. W trakcie wypełniania wszystko zostało w sposób wystarczający omówione.
2. Tak. Około 3 godzin zegarowych. Omówienie uwarunkowań prawnych, algorytmu BLS, zasad resustytacji (różnice dotyczące dorosłych, dzieci, niemowląt) + demonstracja na fantomie. Wskazania do wydobycia poszkodowanego z samochodu, sposoby przeniesienia poszkodowanego (demonstracja), układanie w pozycji bezpiecznej (ćwiczenia), używanie AED (demonstracja + ćwiczenia), techniki zaopatrywania krwotoków (demonstracja).
3. Miałam potwierdzenia przelewów, za dodatki dostawałam DW, była możliwość uzyskania za wszystko FV, ale nie była mi potrzebna.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez lith » czwartek 23 października 2014, 23:50

1. Chyba nie. U mnie wewnętrzny wyglądał tak, że nawet nie wiedziałem, że się odbywa. Po prostu instruktor na ostatniej jeździe oznajmił, że się nadaję i zalicza mi wewnętrzny.
2. Tak. Były jakieś zajęcia z 1 pomocy. Coś tam pogadali, chyba kto chciał mógł podymać fantoma. Szczerze mówiąc nie utkwiły mi te zajęcia specjalnie w pamięci.
3. Nie pamiętam. Zresztą ja zapisywałem se na kurs przez jakiś taki portal prawko.pl (pod który swego czasu podpięte było to forum). Może nawet i ten paragon miałem, głowy nie dam, na pewno coś dostałem, bo nie dałbym takiej kasy bez żadnego potwierdzenia.
lith

Postprzez bileterka » niedziela 26 października 2014, 15:41

1. Nie. Ale egzamin był omówiony.
2. Tak. Kilka godzin z ratownikiem medycznym (który tez był instruktorem w mojej szkole). Omawianie (gadał strasznie dużo i wszystko na temat), filmy szkoleniowe i przywracanie do życia manekina.
3. Nie.

PS. Początek 2012.
bileterka

Powrót do Luźna gadka