Zaburzenia równowagi a prawo jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Zaburzenia równowagi a prawo jazdy

Postprzez Rafal86 » piątek 07 czerwca 2013, 16:04

Witam,

Mam zaburzenia równowagi a z tego co się orientuję to lekarz sprawdza narząd równowagi na badaniach. I tu jest moje pytanie. Czy narząd równowagi jest przydatny podczas prowadzenia równowagi? Jest tu może jakaś osoba która nie ustoi na palcach z zamkniętymi oczami (czyli ma problemy z równowagą) a prowadzi pojazd? Zaświadczenie niby mam ale jazda mi idzie dosyć średnio i nie wiem czy przyczyną są te zaburzenia równowagi czy po prostu jestem "mniej techniczny" i potrzebuję więcej godzin.... Z góry dziękuję za odpowiedzi i za pomoc.
Rafal86

Re: Zaburzenia równowagi a prawo jazdy

Postprzez jasper1 » sobota 08 czerwca 2013, 00:05

Rafal86 napisał(a):Witam,

Mam zaburzenia równowagi a z tego co się orientuję to lekarz sprawdza narząd równowagi na badaniach. I tu jest moje pytanie. Czy narząd równowagi jest przydatny podczas prowadzenia równowagi? Jest tu może jakaś osoba która nie ustoi na palcach z zamkniętymi oczami (czyli ma problemy z równowagą) a prowadzi pojazd? Zaświadczenie niby mam ale jazda mi idzie dosyć średnio i nie wiem czy przyczyną są te zaburzenia równowagi czy po prostu jestem "mniej techniczny" i potrzebuję więcej godzin.... Z góry dziękuję za odpowiedzi i za pomoc.

Czy ktoś zdiagnozował Ci jakieś konkretne zaburzenie czy sam się diagnozujesz? Jeśli to ostatnie , to nie jest to dobry pomysł. Coś słyszałeś o elementarnym badaniu takich zaburzeń tylko jakby niedokładnie.
Pod potocznym pojęciem zaburzeń równowagi mogą kryć się bardzo różne problemy zdrowotne i różnie mogą przekładać się na trudności w prowadzeniu pojazdów w zależności od charakteru przyczyny objawów.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Powrót do Luźna gadka