Jazdy próbne

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jazdy próbne

Postprzez Aarienka » piątek 22 kwietnia 2005, 22:06

Chodzi mi o jazdy probne samochodami z salonow a nie naszymi L-kami.
Sytuacja jest taka, ze zapisalam sie na jazde probna Chevroletem Aveo 4-drzwiowym. Poszlam na umowione spotkanie ale do salonu nie weszlam i na jazde nie poszlam bo...oblecial mnie strach :-( Bylam ogromnie zdziwiona ta reakcja ale nie wiem czemu tak sie stalo i nie moglam sie przelalamac i nie poszlam.
Jak myslicie czy to normalne,ze sie balam ??
Jak mi dobrze poradzicie to moze sie zapisze ponownie na jazde...a moze ktos z Was moglby mi jasniej opisac jak przebiega taka jazda itp.
No nie ukrywam,ze to dla mnie problemik :-(
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Postprzez Sławek_18 » piątek 22 kwietnia 2005, 22:08

Chyba nie daja Ci samochodu prowadzic tylko siedzisz jako pasazer. Ale na 100% nie wiem.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez ella » piątek 22 kwietnia 2005, 22:48

A czego tu sie bać. W samochodzie nie jesteś sama. Wiem, że niektóre firmy prowadzą jazdy póbne dla osób które posiadają prawo jazdy co najmniej 3 lata. Nie wiem jak jest tam gdzie ty się zapisałaś.

:arrow: odbycie jazdy próbnej nie zobowiązuje do kupna samochodu
:arrow: możesz odbyć jazdy próbne wszystkimi samochodami demonstracyjnymi dostępnymi w punkcie dealerskim
:arrow: samochody demonstracyjne są całkowicie ubezpieczone; w przypadku jakichkolwiek szkód nie będziesz obciążony żadnymi kosztami
:arrow: jazda próbna jest bezpłatna; wszelkie koszty, w tym paliwa, pokrywa dealer
:arrow: jazda odbywa się w towarzystwie doświadczonego pracownika Działu Sprzedaży, który udzieli Ci wszelkich informacji o obsłudze i użytkowaniu samochodu
:arrow: czas trwania i trasa jazdy próbnej zależą od Ciebie, przy czym nie powinna być dłuższa niż 30 minut

ella
Moderator

Postprzez Aarienka » sobota 23 kwietnia 2005, 11:43

Dziekuje za informacje. I mam jeszcze jedno pytanko: czy to ja prowadze samochod?
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Postprzez barylkaq » sobota 23 kwietnia 2005, 12:01

Aarienka napisał(a):Dziekuje za informacje. I mam jeszcze jedno pytanko: czy to ja prowadze samochod?

no a kto?
prawko B, C, C+E !!!
barylkaq

Postprzez miros » sobota 23 kwietnia 2005, 13:52

no mi jako swiezemu kierowcy (mialem wtedy prawko zaledwie 3 tygodnie) srednio chcieli dac pojezdzic samochodem na probnej jezdzie. no ale czego sie nie robi dla klienta. z salonu wyjechal moj ojciec, a dopiero na trasie sie zamienilismy.

to chyba zalezy od salonu. jedni daja bez problemu pojezdzic na jezdzie probnej, a inni po cichu dopiero na trasie (tak zeby szefostwo nie widzialo)

jazda probna jest po to zeby przyszly klient mogl sprawdzic samochod, a nie kupowac "kota w worku" :) :)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Powrót do Luźna gadka