Egzamin po długiej przerwie, kilka pytań

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin po długiej przerwie, kilka pytań

Postprzez liqu » sobota 18 maja 2013, 17:46

Moja sytuacja jest dość nietypowa, zdaję prawo jazdy po 3 latach przerwy. Dlatego chciałbym uzyskać odpowiedzi na kilka pytań.

1. Wiem, że po tak długim czasie, moich dokumentów nie ma już w WORDZIE, tylko w wydziale komunikacji. Egzamin na prawo jazdy zdawałem w innym województwie, czy zatem moje dokumenty są w mieście w którym zdawałem egzamin, czy w miejscu odpowiednim do mojego zamieszkania? Poza tym mieszkam w małej miejscowości, rozumiem, że w tym przypadku mam się udać do starostwa powiatowego?

2. Czy jeżeli za drugim razem nie stawiłem się na egzaminie, to będzie on zaliczony jako oblany?

3. Czy trzeba mieć ze sobą jakieś druczki? Czy jest cokolwiek o czym powinienem wiedzieć przy takiej wizycie w wydziale komunikacji?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
liqu

Re: Egzamin po długiej przerwie, kilka pytań

Postprzez ella » sobota 18 maja 2013, 22:03

Egzamin na prawo jazdy zdawałem w innym województwie, czy zatem moje dokumenty są w mieście w którym zdawałem egzamin, czy w miejscu odpowiednim do mojego zamieszkania?
w miejscu odpowiednim do Twojego zamieszkania

2. nie ma znaczenie bo teraz nie potrzeba zaświadczenia o dbyciu dodatkowych 5 godzin po 3 niezdanych egzaminach

3. Nic nie trzeba, wszysto załatwisz w WK ( chyba że miałeś jakieś krótkoterminowe zaświadczenie lekarskie)
ella
Moderator

Re: Egzamin po długiej przerwie, kilka pytań

Postprzez liqu » niedziela 19 maja 2013, 17:57

Dziękuję serdecznie za odpowiedź.

A czy trzeba koniecznie do wydziału komunikacji udać się samemu, czy można napisać komuś upoważnienie?
liqu

Powrót do Luźna gadka