Stypendium z Wyboru - Wolontariat weterynaryjny w Tajlandii

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Stypendium z Wyboru - Wolontariat weterynaryjny w Tajlandii

Postprzez lith » środa 15 maja 2013, 20:47

Link podrzucam i dlatego, że to koleżanka, i dlatego, że cel wydaje mi się bardzo sensowny. Szkoda by było gdyby zginęło między zgłoszeniami typu 'kupcie mi laptopa/lustrzankę/drukarkę/opłaćcie czesne'.

http://stypendiumzwyboru.absolvent.pl/a ... -tajlandii

W marcu przyszłego roku kończę studia i zanim zacznę szukać pracy, mieszkania i tym podobnych, chcę zrobić sobie chwilę przerwy – lecieć do Azji. Będzie to taka przerwa-nieprzerwa. Dlaczego? Bo głównym celem tej podróży będzie wolontariat weterynaryjny w Lanta Animal Welfare, a więc bardziej ciężka praca niż odpoczynek.

W LAW będę pracować jako młodszy lekarz weterynarii i uczestniczyć w całym życiu lecznicy – od opieki nad zwierzętami ze schroniska poprzez, jeżdżenie na patrole, wyłapywanie zwierząt, samodzielnie wykonywanie zabiegów sterylizacji i kastracji (co oznacza nawet kilka operacji dziennie), przyjmowanie mieszkańców z ich zwierzętami (choroby pasożytnicze, infekcje wirusowe i bakteryjne, wypadki komunikacyjne, pogryzienia… czy odbieranie porodów kóz), aż do opieki lekarskiej nad zwierzętami dzikimi (np. małpami).
Przez kilka tygodni zdobędę cenne doświadczenie i przygotowanie do pracy w Polsce.

Aby móc zagłosować niestety należy połączyć przez konto na facebooku, a także zaakceptować regulamin głosowania. Nie jest konieczne zakreślanie punktu 3 – „Chcę być na bieżąco i otrzymywać od Fundacji Absolvent.pl mailowe informacje handlowe, w szczególności dotyczące kariery, pracy oraz edukacji.”

Jeśli ktoś się boi spamu z powodu akceptacji aplikacji – uspokajam, głosowałam już w poprzedniej edycji i przez rok dostałam 1 maila z informacją o rozpoczęciu kolejnej edycji konkursu.

Więcej o mnie i wolontariacie w Tajlandii szukajcie na http://zapiskizpodrozy.eu/

Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko tej wstawce ;)
lith

Powrót do Luźna gadka