Nowe wymogi dotyczące egzaminatorów prawa jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Nowe wymogi dotyczące egzaminatorów prawa jazdy

Postprzez kadziunt » wtorek 06 listopada 2012, 18:04

Jak już wspomniałem na samym początku, kiedyś już ten temat poruszyłem i też dyskusja wrzała a wszyscy po mnie jechali aż miło :help:
Każdy niech ma swoje zdanie bo przekonywanie się jest bez sensu :P
Martwi mnie natomiast to że z zawodem egzaminatora stanie się po prostu to samo co z instruktorem :|
Kiedyś zawód szanowany, dziś jak patrzę na niektórych to się zastanawiam skąd mają prawo jazdy :shock:
A ostatnio jak byłem na myjni z moimi kursantami to zaczepił ich pewien busiarz i zapytał " a ten co z wami przyjechał to instruktor czy piekarz czy murarz bo teraz jak ktoś pracy nie ma to instruktorem zostaje" ( świete słowa) :lol:
Szerszon dobrzekombinujesz że kręcisz się na forum robiąc kurs. Ja też tu kupę czasu spędziłem i nie chwaląc się :lol: testy A i B poszły od strzała :shock:
kadziunt

Postprzez szerszon » wtorek 06 listopada 2012, 23:01

Wiem :D Bo jak wspominałem, cała grupa siedzi i łyka, a ja mam wątpliwości.
Jeśli juz mam sie spierać z egzaminatorami i pisać ,że coś mi sie nie podoba to wypada wiedzieć o czym sie pisze i mówi.
szerszon

Postprzez oskbelfer » czwartek 08 listopada 2012, 20:47

karol199 napisał(a):
kadziunt napisał(a):Skoro to nie problem aby zdobyć wykształcenie to po co obniżać, jak ktoś chce niech zdobywa na uczelniach krzakach. Według Ciebie w takim razie wyższe do niczego nie jest potrzebne jak rozumiem? Po co mam chodzić na budownictwo 5 lat ( albo ze 7;p) jak mogę na Ukrainie zamówić papierek, szerszon zdaje się rozumie o co mi chodzi ale to zapewne dlatego że ma wyższe i to ciężko wypracowane co według mnie powinno promować go do wykonywania zawodu bardziej niż technika żywienia albo kogoś po lo ;p

Bo wyraźnie dajecie do zrozumienia, że ludzie ze średnim to niższa warstwa społeczna, same tuki i nieuki. Połowa mgr to w obecnych czasach sama ŻENADA :)

Jeżeli tak bardzo wymagają wyższego to niech dotyczy on wyłącznie kierunków technicznych/specjalistycznych, a nie magistrów od zarządzania czy filozofów

a co masz do magistra zarządzania czy magistra filozofii ?
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez szerszon » piątek 09 listopada 2012, 00:11

oskbelfer
Nie podobało sie Ci, że jest inne wykształcenie niz techniczne o ile pamietam i powodowany obawą,ze możesz coś tam namieszać uwijam sie z kursem. :D
szerszon

Postprzez sankila » piątek 09 listopada 2012, 01:07

karol199 napisał(a):Bo wyraźnie dajecie do zrozumienia, że ludzie ze średnim to niższa warstwa społeczna, same tuki i nieuki.
Nie widzę powodu, żeby jeść kaszankę, skoro za te same pieniądze mogę mieć kawior.
Liberalizacja wymagań ma sens wtedy, gdy jest niedobór fachowców i potrzeba ich szybko wyszkolić. Jak na razie, wykształconych instruktorów ani egzaminatorów nie brakuje, to po co je obniżać?
Jeżeli tak bardzo wymagają wyższego to niech dotyczy on wyłącznie kierunków technicznych/specjalistycznych, a nie magistrów od zarządzania czy filozofów
Sam powiedziałeś, że "połowa mgr to w obecnych czasach sama ŻENADA", więc w czym problem, czy będzie to żenada techniczna czy zarządzająca?
BTW - gdybys miał pojęcie o filozofii, to wiedziałbyś, że leży u podstaw wszystkich nauk, jako esencja logiki. I dlatego uczą jej również na kierunkach technicznych i specjalistycznych.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez oskbelfer » piątek 09 listopada 2012, 21:06

szerszon napisał(a):oskbelfer
Nie podobało sie Ci, że jest inne wykształcenie niz techniczne o ile pamietam i powodowany obawą,ze możesz coś tam namieszać uwijam sie z kursem. :D

Spiesz się spiesz :)

Jednak inną sprawą jest mowa o kryteriach i wymogach, a inną sprawą deprecjonowanie wyższego wykształcenia poprzez wypisywanie tekstów ze "papierek można dostać zapisując się do jakiejś szkółki"

Za chwilę pojawią się postulaty by ludzi leczyli nie koniecznie lekarze, wystarczy może dyplom zawodówki i dwie klasy szkoly średniej o profilu weterynaria :)

Myślę Szerszon że klarownie sie wyraziłem, reszte wyśmienicie opisała sankilla :)
oskbelfer

Postprzez Mas74 » sobota 10 listopada 2012, 16:40

oskbelfer napisał(a):
Za chwilę pojawią się postulaty by ludzi leczyli nie koniecznie lekarze, wystarczy może dyplom zawodówki i dwie klasy szkoly średniej o profilu weterynaria :)

To już jest. Nazywamy to Akademią Medyczną im Profesora Wujka Google'a Na niej wykładają między innymi docent Onet i mgr Przeglądarka.
Karta motorowerowa - połowa lat 80-tych. Pierwszy własny pojazd na benzynę 1984r (Komar)
Kategoria B - 04.09.1991
Kategoria A - 12.06.2012
Obrazek
Mas74

Postprzez karol199 » sobota 10 listopada 2012, 21:06

oskbelfer napisał(a):

Nieuki bez żadnych ambicji ?

sankila napisał(a):Jak na razie, wykształconych instruktorów ani egzaminatorów nie brakuje, to po co je obniżać?

Widocznie, tam z góry widzą co się dzieje i jacy egzaminatorzy się panoszą w WORD'ach i pewnie doszli do wniosku, że basta dla filozofów-egzaminatorów.
Kat. A - 2010
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
karol199

Postprzez Zonaimad » sobota 10 listopada 2012, 22:29

Tylko nieuk bez żadnych ambicji może tak twierdzić. ;-) Większość dzisiejszych "inrzynieruw", z renomowanej uczelni z filozofii wyleciała by z hukiem po pierwszym semestrze...
Zonaimad

Postprzez karol199 » niedziela 11 listopada 2012, 00:07

Zonaimad napisał(a):Większość dzisiejszych "inrzynieruw", z renomowanej uczelni z filozofii wyleciała by z hukiem po pierwszym semestrze...

Wmawiaj sobie wmawiaj :spoko:
Kat. A - 2010
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
karol199

Postprzez Zonaimad » niedziela 11 listopada 2012, 00:58

Gdybym kiedykolwiek studiował filozofię, to może miałbym powód żeby sobie cokolwiek wmawiać. :lol:
Zonaimad

Postprzez oskbelfer » niedziela 11 listopada 2012, 17:44

karol199 napisał(a):
oskbelfer napisał(a):

cyt... "Filozofia -- Ty pewnie wogóle nie wiesz co to jest filozofia, filosofia znaczy po grecku --- miłość mądrości, myślisz ze teraz jeżdzilibyśmy mercami i beemkami gdyby nie grecy, albo gapilibyśmy sie w płaskie ekrany telewizorów plazmowych.........." koniec cytatu

Cytat pochodzi z filmu E=mc2, tam dobitnie pokazano by nie obrażać ludzi wykształconych :)

W innym filmie tzn. w "Chłopaki nie płaczą" wyjasniony jest taki dłuuuugi wyraz -- reinkarnacja -- ale to religia nie dla takich ......

Polecam te dwie polskie komedie :)

Ktoś kto nazywa człowieka z wyższym wykształceniem lub nawet stawia pytanie jak wyżej --- cyt.. nieukiem bez żadnych abmicji -- pokazuje tylko jak prosto myśli :)
oskbelfer

Postprzez MiHao » czwartek 15 listopada 2012, 16:17

Mu tu gadu gadu, ale nikt nie odpowiedział na zadane pytanie...
MiHao

Postprzez szerszon » czwartek 15 listopada 2012, 23:47

Nadejdzie termin to sie dowiemy. Na razie jak w czeskim filmie...
szerszon

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka