Wniosek o sprawdzenie kwalifikacji

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Wniosek o sprawdzenie kwalifikacji

Postprzez anula221 » poniedziałek 12 listopada 2012, 20:10

Witam. dzisiaj mój mąż dostał wniosek o sprawdzenie kwalifikacji na podstawie art. 114 ust.1 pkt 1 lit.b otrzymał łącznie 26 pkt. 11.06.2012 dostał ostatnie punkty karne a 30.07.2012 odebral nowe prawo jazdy poniewaz zdawał na C+E jak to możliwe? A drugie pytanie czy będzie musiał zdawać wszystkie kategorie czy tylko B? i jak wygląda takie kontrolne sprawdzenie czy to jest normalny egzamin? proszę o pomoc
anula221

Re: Wniosek o sprawdzenie kwalifikacji

Postprzez rusel » poniedziałek 12 listopada 2012, 21:42

prawo jazdy męza jest obecnie "zdeponowane", uprawnienia do kierowania nadal posiada dopoki nie zda egzaminu kontrolnego ktory wyglada identycznie jak egzamin dla kandydata na kierowce czyli egz teoretyczny plus praktyczny, niestety automatycznie traci sie wszystkie kategorie i trzeba zdawac kolejno egzaminy w ustalonym terminie, jezeli maz nie zaliczy kat B wniosek zostanie odeslany do starosty i prawnie mąz nie bedzie kierującym
rusel

Postprzez anula221 » poniedziałek 12 listopada 2012, 22:20

No to niestety nie może jezdzić dopóki nie zda tych egzaminów? Pytam ponieważ to jego praca jezdzi tirami i teraz nie wiemy co dalej robić:(
anula221

Postprzez Borys_q » poniedziałek 12 listopada 2012, 22:30

jak egzamin dla kandydata na kierowce czyli egz teoretyczny plus praktyczny

Przy sprawdzeniu kwalifikacji jest zawsze teoretyczny i praktyczny jak zda teorie i obleje praktykę to ponowny znowu dwuczęściowy. Niestety myślę że nikt ci nie będzie współczuł na tym forum, mąż punktów za darmo nie dostał.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez anula221 » poniedziałek 12 listopada 2012, 22:41

Zauważyłam....i sama wiem ze te punkty są za coś. Tylko denerwuję się bo on jest właśnie w trasie i chciałam dowiedzieć się co i jak.
anula221

Postprzez anula221 » poniedziałek 12 listopada 2012, 23:12

Tylko jeszcze nie rozumiem tego skoro juz 11.06.2012 przekroczył tą liczbę punktów to czemu jak zdał egzamin na C+E w lipcu to mógł odebrać te prawo jazdy?
anula221

Postprzez Borys_q » poniedziałek 12 listopada 2012, 23:14

Decyzja o odebraniu uprawnień jest wydawana jak nie zda egzaminu lub się na niego nie stawi, od nie zdanego egzaminu można się zawsze odwołać, niestety będzie zdawał wszystkie posiadanie kategorie uprawnień.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez rusel » poniedziałek 12 listopada 2012, 23:23

nie ma takiej mozliwosci zeby podejsc do egzaminu na wyzsza kategorie z zawieszonym prawem jazdy, byc moze dokumenty wczesniej byly zlozone i nie bylo dalszego przeplywu informacji w trybie administracyjnym wiec dokument zostal zatrzymany ale we wniosku o egzamin na CE byla jego kserokopia
rusel

Powrót do Luźna gadka