Zdałem kat. B, a A nie. Czy mogę odebrać prawko?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Zdałem kat. B, a A nie. Czy mogę odebrać prawko?

Postprzez Olleszko » czwartek 11 grudnia 2008, 02:52

Byłem zapisany na kat. A i B. Mój instruktor mówi, że jest to traktowane jako jeden kurs i prawo jazdy wydają dopiero po zdanych obu kategoriach. Czy to prawda? Bo zdałem 9.12 kat. B, a A oblałem, to teraz nie mam co czekać na prawko? Jeżeli tak to moje pytanie brzmi, jak uzyskać prawo jazdy w tej chwili wyłącznie na samochód? Bo na egzamin A muszę czekać do marca gdyż jest przerwany na zime.
Olleszko

Postprzez larsa » czwartek 11 grudnia 2008, 09:32

jeśli zdałeś B odbierasz B jak zdasz A odbierzesz A idż do urzedu zapłać za prawko kat która zdałeś i czekaj na odbiór :D
(u mnie do tygodnia po egz należało wpłacić pieniążki dowiedz sie bo w niektórych miastach płaci sie dopiero przy odbiorze)
27.06.08 mam upragniony kawałek plastiku
larsa

Postprzez Olleszko » czwartek 11 grudnia 2008, 19:06

Ale jak jestem zapisany na jeden kurs, A i B, to chyba musze czekac az zdam obydwie kategorie bo wydają jeden dokument na ktorym są zaznaczone obie te kategorie? Wiec nie wiem czy w tej chwili trwa jakies postepowanie w sprawie mojego prawka.. Ktos ma jakies konkretniejsze info w tej sprawie?
Olleszko

Postprzez cman » czwartek 11 grudnia 2008, 19:25

Złożyłeś w WORD'zie wniosek o wydanie prawa jazdy, zaznaczyłeś tam, że interesuje Cię kategoria A i B. W związku z tym WORD prześle papiery do Wydziału Komunikacji dopiero po zaliczeniu obu egzaminów. Jeżeli chcesz już, musisz zgłosić w WORD'zie, że rezygnujesz na razie z kat. A i wtedy dopiero wyślą papiery.
cman

Re: Zdałem kat. B, a A nie. Czy mogę odebrać prawko?

Postprzez Astes091 » czwartek 08 listopada 2012, 19:39

Witam, to jest mój pierwszy post. Mam taką samą sytuację jak kolega, co ma zawierać ten wniosek?
Astes091

Re: Zdałem kat. B, a A nie. Czy mogę odebrać prawko?

Postprzez axel234 » czwartek 08 listopada 2012, 21:47

Astes091 napisał(a):Witam, to jest mój pierwszy post. Mam taką samą sytuację jak kolega, co ma zawierać ten wniosek?

Idź do WORDu i zapytaj to od razu zapewne dostaniesz odpowiedni druk do wypełnienia - oni tam naprawdę nie gryzą :-)
axel234

Powrót do Luźna gadka