Szkoda słów...

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez athlon » sobota 16 stycznia 2010, 19:44

Borek no jedna osoba na kilkaset sie zawsze znajdzie co zrobi inaczej i takich przykladnie nalezało by ukarać.

A wracając do tematu, ja akurat jestem przeciwnikiem dawania mandatów tylko dlatego, że jedna grupa jest uprzywilejowana kosztem drugiej grupy. Gdyby tam dobudowali dodatkowy pas dla tych karetek to zgodziłbym się z przedmówcami, ale narazie został tylko zabrany jeden pas na już i tak mocno zakorkowanej drodze.
athlon

Postprzez Pinhead » sobota 16 stycznia 2010, 21:30

athlon - bujasz w obłokach. Równie dobrze można by użyć argumentu że karetki powinny jeździć w tunelach pod ziemią. Jest tak jak jest bo transport medyczny musi być traktowany priorytetowo. A to oznacza coś kosztem czegoś czyli konkretnie łatwiejszy przejazd dla karatek kosztem cięższego przejazdu dla całej reszty. I nie ma w tym nic dziwnego poza burakami co ten pas umyślnie blokują traktując siebie jako pokrzywdzonego któremu należy się dodatkowy pas ruchu. Typowy egoizm, egocentryzm.
Pinhead

Postprzez lith » poniedziałek 18 stycznia 2010, 00:58

A tam po prawej widać pas używany jako parking :/ Wybudować normalny parking, tamten pas oddać kierowcom to się rozluźni.
lith

Postprzez sjakubowski » poniedziałek 18 stycznia 2010, 02:20

BOReK napisał(a):Na poparcie tego punktu widzenia sytuacja z dzisiaj.

Trzeba było gościa ścignąć, nagrać komórką, albo chociaż numery spisać...

Pozdrawiam!
sjakubowski

Postprzez gof » wtorek 26 stycznia 2010, 11:58

BOReK napisał(a):Tak więc w przypadku ulicy Hożej nawet półmetrowa barierka nie byłaby przesadą, tak dla pewności.

Odnośnie Hożej - gdyby nie samochody dostawcze i inne, parkujące na prawym (a często i na środkowym) pasie (na awaryjnych lub nawet to nie), to nikt nie jeździłby pasem dla karetek. To ich trzeba karać. Wiem co mówię, codziennie tu jeżdżę - staram się środkowym (prawy cały zawalony, nigdy się nie da), ale jak mistrz parkowania stanie, to nie ma siły, trzeba wjechać na pas dla karetek...
Fiat Siena 1.6 HL 16V & Suzuki GSX 750F
gof

Postprzez BOReK » wtorek 26 stycznia 2010, 14:38

Przy tej pogodzie numerów to nie ma jak spisać, bo zwykle są zachlapane. Do tego byłem pieszo, a komórkę mam klasyczną bez dodatków. ;)

Gof - o, a o tym nie wiedziałem, jeśli już tam bywam to w weekendy i takiego czegoś raczej nie ma. Ale w takiej sytuacji bez oporów dzwoni się choćby do SM i powinni zrobić porządek. Na ulicy Bełdan, gdzie w całej okolicy jest tłok z powodu Wydziału Zarządzania, mieszkańcy regularnie dzwonią jak ludzie zastawią całą uliczkę, a z jednej strony jest zakaz parkowania w związku z wąskim przejazdem. Raz o mały włos nie odholowali mojego wozu (wiwat ślepota, ale i wiwat pouczenia ;)), za to zaraz po mnie wzięli się za Audi TT stojące za mną. Widzieć to ich widziałem wiele razy w okolicy.
BOReK

Postprzez arina » poniedziałek 01 lutego 2010, 04:41

Przejazd tamtędy: http://vimeo.com/9094820
arina

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka