Zielony liść?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez lith » niedziela 03 stycznia 2010, 19:19

sankila napisał(a): jakos nie zdarzało się w "zielonym" okresie, żeby ktoś mi wjeżdżał w tył. A teraz to nie jest rzadkością.

o.O
To może inwestycja w 'Prog zwalniajacy.' apropo dzisiejszego basha xD

A co do listków, to jakby były obowiązkowe to bym przykleił. Na początku się zastanawiałem czy by nie przykleić sobie tego liścia, co by jadący za mną się specjalnie nie dziwili, czemu jadę tu 60/50, a nie 90/50... ale potem uznałem, ze to nie mój problem. Jak będzie chciał to wyprzedzi. Co kogo obchodzi ile mam prawko. Liść mi wisi i powiewa.
lith

Postprzez mk61 » niedziela 03 stycznia 2010, 20:44

sankila napisał(a):Np. zbliżasz się za "listkiem" do skrzyżowania i wskakuje żółte światło. Jest duza szansa, że niedoświadczony kierowca depnie po hamulcach, żeby nie wjechać na czerwonym, podczas gdy bardziej doświadczony kierowca wybrałby wariant "nie utrudniać ruchu" i wjechał na skrzyżowanie.

I to mi "mówi" zielony liść? Jeśli dojeżdżam do skrzyżowania i widzę już żółte światło, to sam hamuję i głęboko w poważaniu mam, co robi ten przede mną. Czy się zatrzyma, czy pojedzie dalej.

On się będzie nad sobą zastanawiał, a ty będziesz naprawiał rozbity przód w samochodzie.
A w podanym przeze mnie przykładzie miałbyś duuży problem, żeby się wytłumaczyć z wjechania w zatrzymujący się na światłach samochód :D.

Co do tego, to już trochę dyskusji tu było na ten temat i nie byłbym taki pewny na Twoim miejscu. Jednak przyjmując Twoją wersję - to co z tego? No nie wyhamowałem, nie byłem wystarczająco czujny, więc teraz naprawiam komuś samochód. Myślisz, że tylko kierowcy z liśćmi gwałtownie hamują/by hamowali?

Zdecydowana większość kierowców reaguje na listek - jakos nie zdarzało się w "zielonym" okresie, żeby ktoś mi wjeżdżał w tył. A teraz to nie jest rzadkością.

I oczywiście ktoś Ci powiedział "nie wjeżdżałem Ci w tył, bo masz zielony listek", czy to tylko i wyłącznie Twoje subiektywne zdanie?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez athlon » poniedziałek 04 stycznia 2010, 03:35

No to ja może wtrącę swoje 3 grosze.

A po co samochód OSK ma L na dachu?

Z tego samego powodu jestem za tym aby "świeży" kierowcy mieli liścia na szybie.
athlon

Postprzez sankila » poniedziałek 04 stycznia 2010, 21:26

mk61 napisał(a):I oczywiście ktoś Ci powiedział "nie wjeżdżałem Ci w tył, bo masz zielony listek", czy to tylko i wyłącznie Twoje subiektywne zdanie?

To wniosek wyciągnięty z obiektywnych obserwacji.

I to mi "mówi" zielony liść?

Zielony liść mówi:" to jest niedoświadczony kierowca". I nic poza tym. Taką wiadomość dostajesz i Twoja sprawa, co z nią zrobisz.
sankila

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka