Symulator jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Symulator jazdy

Postprzez Virus1902 » czwartek 14 maja 2009, 14:40

Gdzieś na forum widziałem kilka linków do takich symulatorów on-line po ang ale nie moge tego znależć może ktoś wie gdzie one są ?
Virus1902

Postprzez jarmal » piątek 15 maja 2009, 13:47

Jesli chodzio symulatory pod naukę jazdy to Bawiłem się "3D Driving-School". Niemiecki program ale ma wersję angielską. Można nawet wybrać czy chcemy jeździć w ruchu lewo czy prawostronnym. Jak ktoś nigdy po mieście nie jeździł to polecam. Można sobie poćwiczyć krzyżówki w ciekawszy sposób, trochę oswoić się z nadjeżdzającymi zewsząd samochodami. Jest też lekcja jazdy po autostradach a tego kursy w Polsce nie przewidują. W poźniejszym etapie nauki sztuczna inteligencja komputera powoduje, że wartość edukacyjna programu jest raczej znikoma. Jest jeszcze jeszcze polski "Egzamin Prawa Jazdy 3d" ale ten byl beznadziejny. Puste miasta, absurdalne zachowania innych pojazdów, raczej niczego się z niego nie nauczysz. Programy nie byly w wersji online tylko jako aplikacje instalowane na Windowsach. W wersji online nie widziałem symulatorów tylko udawanie jakichś kokretnych sytuacji typu wyjazd z bramy lub wyprzedzanie. Trzeba było wskazywać, teraz patrze w lusterko lewe, teraz hamuje, teraz dodaje gazu. Kompletna strata czasu. Chociaż była jedna fajna gierka we flashu - Bombay Taxi :) polecam.
jarmal

Postprzez d » piątek 15 maja 2009, 13:51

Całkiem niezły jest rFactor, ale nie polecam jeździć tak na egzaminie. ;)
d

Powrót do Luźna gadka