Mini bike dla dziecka - POMOCY!

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Mini bike dla dziecka - POMOCY!

Postprzez Czibsu » niedziela 12 kwietnia 2009, 18:00

Witam
Mam pytanie, mianowicie zastanawiam się nad kupnem mini bike lub cross'a dla bratanka na prezent komunijny mam kilka pytań w związku z tym :
1.Czy dziecko w tym wieku (8lat) wg. prawa może użytkować wyżej wymienione pojazdy(oczywiście nie po drogach publicznych)?
2.Czy idzie założyć jakąś blokadę ograniczającą prędkość?
3.Czy jakieś dziecko u was w rodzinie czy u znajomych ma jeden z wyżej wymienionych pojazdów : jeśli tak to czy macie jakieś przeciwwskazania itp

Licze na wasza pomoc i pozdrawiam
Czibsu

Postprzez d » niedziela 12 kwietnia 2009, 20:00

Poza drogą publiczną to dziecko może nawet i F1 jeździć. :)
d

Re: Mini bike dla dziecka - POMOCY!

Postprzez Xsystoff » niedziela 12 kwietnia 2009, 20:02

Czibsu napisał(a):Mam pytanie, mianowicie zastanawiam się nad kupnem mini bike lub cross'a dla bratanka na prezent komunijny

Znajomy ma, tylko ze on jest dorosly facet i ma juz dawno prawko :lol:

Troche za szybkie dla dziecka w wieku komunijnym i za ciezkie zeby sam sobie to wyciagnal np. z krzakow jak sie wladuje :lol: Ogolnie fajna sprawa, jak dzieciak jest kumaty to szybko zlapie jak sie jezdzi. Druga sprawa to jezeli taki mini-bika daje ogromna frajde doroslemu, to co dopiero dziecku :wink:
Xsystoff

Postprzez jasiek23 » niedziela 12 kwietnia 2009, 21:32

No taki mini bike jest dosyć szybki pomimo ze ma tylko 1 bieg(a przynajmniej ten który ja widzialem mial 1) a i udzwig ma nielichy(jezdził na nim koles który spokojnie mial prawie 100 kg wagi)
jasiek23

Powrót do Luźna gadka