Picie alkoholu w samochodzie

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez scorpio44 » piątek 12 maja 2006, 22:42

Dzięki temu, że MMKS (w innym topicu) odgrzebał temat, przypomniałem sobie, że zapomniałem tu napisać o najważniejszym:

udało się dotrzeć do policjanta, o którym napisałem w pierwszym poście, no i okazało się, że on również powołuje się na ustawę o wychowaniu w trzeźwości, czyli ma interpretację taką samą, jak ten, którego słyszałem w TV - że zakaz picia w miejscu publicznym odnosi się również do samochodu.

A zatem można powiedzieć, że jest ciekawie, i temat można by drążyć i znaleźć w końcu jednoznaczną odpowiedź. Tylko gdzie? ;)
scorpio44

Postprzez kulniak » wtorek 30 maja 2006, 23:59

witam
ostatnio wiozłem kumpli na impreze no i sobie popijali piwko a chłopcy radarowcy zabłysneli swiatełkiem i mnie zatrzymali kontlora przebiegła jak kazda jedna dokumenty itp. i policjant mnie sie pyta czy trzeba sprawdzac umnie stan trzezwości wiec ja mu odpowiedziałem ze z trasy wróciłem i kolegów wioze tylko na impreze i zaraz wracam a on do mnie ze to pewnie koledzy sobie popijają bo czuc w samochodzie alkochol no i pozyczył mijej drogi hehe

no dodam ze pod wpływem alkocholu jeszcze nie jezdziłem hehe
kulniak

Postprzez Kolorowa jak Diabli » niedziela 07 grudnia 2008, 01:41

Nie wiem czy to zdjęcie jest zrobione specjalnie dla popisu czy nie-ale jak dla mnie to kompletny kretyn...
Obrazek
Albo zdam,albo mi się zdaje...18.05.2009 TOYOTA nr 20 "ZALICZAM " :D
Kolorowa jak Diabli

Postprzez Driver'ka » niedziela 07 grudnia 2008, 02:00

W środku pewnie ma oranżadę zamiast żubrówki :D

A tak a propos picia alkoholu, to rozśmieszyło mnie ostatnio, że jest podobno taki przepis, że nie można pić alkoholu w samochodzie i mieć w tym czasie otwartych drzwi i okien, bo w tym momencie robi się to miejsce publiczne :D
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Kolorowa jak Diabli » niedziela 07 grudnia 2008, 11:18

Też o tym słyszałam-podobnie jest z paleniem papierosów w aucie.Jak dym wyleci za okno to już w miejsce publiczne... Ciekawe kto takie przepisy wymyśla...?
Albo zdam,albo mi się zdaje...18.05.2009 TOYOTA nr 20 "ZALICZAM " :D
Kolorowa jak Diabli

Postprzez rocko19 » niedziela 07 grudnia 2008, 12:06

Niema przepisu pasażerowie mogą pic.Niewiem ale dla mnie to jest jasne.A że F-sz jeden w TV coś beknie na ten temat to wszyscy na bacznosć stoją, wieziesz znajomego jeżeli on pije browara bez obaw.A co do samochodu to jest to miejsce prywatne tak wiec mozesz sobie nawet tam robic nieprzyzwoite rzeczy i nikomu nic do tego.
rocko19

Postprzez Cycu » niedziela 07 grudnia 2008, 13:03

A ten na zdjęciu może tylko zamoczył usta :P do 0,2 promila pić może :)

W ogóle tak na poważnie jak ktoś mówi w przypadku spożywania alkoholu o miejscu publicznym, to już widać, że nie zna ustawy. Ustawa nie zabrania picia w miejscu publicznym :wink: :

Zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Postprzez rocko19 » niedziela 07 grudnia 2008, 14:14

Tak tylko że place,ulice,drogi,parki są to miejsca publiczne kazdy sobie moze tam wejśc tak ze to na jedno wychodzi.
rocko19

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka