Przejście z A1 na A

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Przejście z A1 na A

Postprzez ross » wtorek 18 marca 2008, 00:18

Witam 2 lata temu uzsykałem kategorie A1 , i chce zaczac robic A , Wiem ze nie musze uczeszczac na kurs teoretyczny ani zdawac egzaminu z teori jedynie wyjezdzic 15 godz. oraz zdac egzamin praktyczny , ale moje pytanie brzmi czy musze ponownie robić badania lekarskie jeśli przedtem na A1 uzyskałem je na czas bezterminowy? I wtedy zdawałem w częstochowie teraz chce w Bytomiu czy to ma jakies znaczenie ? Za pomoc dziekuje
ross

Postprzez Picek » środa 19 marca 2008, 21:56

Składasz jak poniżej i bez znaczenia w którym Ośrodku Ruchu Drogowego, czy w Szczecinie czy w Rzeszowie :D

- wniosek na specjalnym druku
- dowód uiszczenia opłaty za egzamin
- wyraźną fotografię o wymiarach 3,5 x 4,5 cm
- orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdami
- zaświadczenie o ukończeniu kursu i uzyskaniu pozytywnego wyniku egzaminu państwowego albo kserokopię prawa jazdy:
w zakresie kategorii B, jeśli ubiega się o prawo jazdy kategorii C, C1, D lub D1
w zakresie kategorii B, C, C1, D lub D1, jeżeli ubiega się o prawo jazdy odpowiednio kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E
w zakresie kategorii A1, B1, C1 lub D1, jeżeli ubiega się o prawo jazdy odpowiednio kategorii A, B, C lub D oraz posiada zaświadczenie potwierdzające odbycie tylko zajęć praktycznych
- Pisemny wniosek o udział instruktora prowadzącego w części praktycznej egzaminu państwowego (dotyczy tylko zainteresowanych)
- dowód osobisty, tymczasowy dowód osobisty, lub paszport kandydata (wraz z urzędowym potwierdzeniem zameldowania) - do wglądu
- kserokopia karty pobytu oraz karta pobytu do wglądu - dla cudzoziemca
- pełnomocnictwo, jeżeli ustalenie terminu egzaminu następuje przez pełnomocnika (zawierające upoważnienie do reprezentowania kandydata w Ośrodku) oraz dowód osobisty, tymczasowy dowód osobisty, kartę stałego pobytu lub paszport kandydata - do wglądu.
instruktor kat.B, Gdańsk - elkaschool
Picek

Powrót do Luźna gadka