kierowca TAXI niepelnosprawny ??

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

kierowca TAXI niepelnosprawny ??

Postprzez fredi » wtorek 19 lutego 2008, 17:05

Witam , Jestem Frdi i pisze na tym forum pierwszy raz .

Mam znajomego ktory chce zostac kierowca taxi ale jest problem ...
jest osoba niepelnosprawna z orzeczeniem znacznym ,jego chorba jest dosc specyficzna mianowicie choruje on na jakas odmiane zaniku miesni ktora na cale szczescie sie zatrzymala , ma on problemy z tak zwana sila ... cieko chodzi po schodach na stolek np niewejdzie , na nartach tez nie jezdzi ... ALE swietnie jezdzi smaochodem ! wspulnie z nim jako pilot startowalem np w amatorksich rajdach, robi duze przebiegi roczne poniewaz wszedzie porusza sie samochdem ( jest to dla niego duze ulatwienie ...) zrobil prawko w wieku 17 lat i od 6lat nie mial ani jednej stluczki. pisze to zeby przyblizyc wam ta osobe.

wlasnie zakonczyl edukacje i stwierdzil ze chcialby prowadzic taxowke zwlaszcza ze swietnie zna miasto itp i teraz pytanie, czy moze miec problemy z powodu swojej niepelnosprawnosci ? czy ktos slyszal o tkaim przypadku ??

ps dodam tylko ze kolejny problem to to ze skrzetnie ukryl swoja niepelnosprawnosc u lekarza ( w wieku 17 lat rozne glupie rzeczy sie robi) i teraz boi sie konfrontacji z prawem , boi sie o prawko bo bez niego niewobraza sobie zycia ,
pare razy bylem na tym forum i przyslzo mi do glowy ze moze cos poradzicie
FRED
fredi

Postprzez ella » niedziela 24 lutego 2008, 00:59

jego chorba jest dosc specyficzna mianowicie choruje on na jakas odmiane zaniku miesni ktora na cale szczescie sie zatrzymala , ma on problemy z tak zwana sila

to jak w takim razie będzie wkładał i wyjmował ciężki bagaż z bagażnika?
ella
Moderator

Postprzez Zibi01 CB Radio » niedziela 24 lutego 2008, 22:42

Ponowne badania zanim kogos zabije na drodze-nie tacy rajdowcy jezdzili i gina-lekarz powinien ocenic-ja nie bede-ale uczciwie do lekarza z tym-zawodowo jezdze i patrze na wiele wypadkow-moze dlatego-gdybym jednak musial oddac kolko ze wzgledu na stan zdrowia i bezpieczenstwa na drodze-zrobie to bez wahania choc mam rodzine-sa jeszcze inne zawody przeciez-a nie sama kierownica czlowiek zyje.
Zibi01
Zibi01 CB Radio

Powrót do Luźna gadka