Weryfikaja danych przed drukiem prawa jazdy - Prosze o pomoc

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Weryfikaja danych przed drukiem prawa jazdy - Prosze o pomoc

Postprzez smiec » wtorek 21 sierpnia 2007, 23:49

Czy pracownicy Starostwa Powiatowego mają obowiązek zweryfikowac moje dane, które zostały przesłane przez WORD we wniosku o wydanie prawa jazdy? Miałam tam podany inny adres i teraz przez to nie mogę odebrac prawka, poniewaz adres wydrukowany na prawku nie zgadza się z tym który mam w dowodzie. Znajomy miał identyczną sytuację i przed wydrukowaniem prawa jazdy dostał pismo ze Starostwa z prośbą o stawienie się i wyjaśnienie sytuacji. Ja niczego takiego nie dostałam. Czy w Starostwie mają obowiązek sprawdzić te dane i je zweryfikować?

Status na stronie https://cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx mówi, ze: "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne" - status informuje, że należy czekać, ponieważ trwają czynności wyjaśniające i sprawdzające dane wnioskodawcy, bądź dokument jest w trakcie produkcji w PWPW SA. - Czyli chyba jednak mają taki obowiązek a skoro tego nie zrobili to moge się odwoływac zmiast płacic drugi raz za wydanie prawka? A może się mylę?
proszę o pomoc :)
smiec

Postprzez Ad_aM » środa 22 sierpnia 2007, 01:08

Nie muszą sprawdzać:wink: Jak z peselu poprawnie wychodzi twoja płeć to już pewnie sobie darują Jeśli sie walnąłeś to nowe prawko na twój koszt. Jeśli oni, to poczekasz sobie za darmo :D :D
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez ella » czwartek 23 sierpnia 2007, 00:49

Miałam tam podany inny adres i teraz przez to nie mogę odebrac prawka, poniewaz adres wydrukowany na prawku nie zgadza się z tym który mam w dowodzie

Jak zmieniłaś adres w czasie robie nia prawka to trzeba było zmienić też na wniosku na egzamin. Starostwo nie ma obowiązku sprawdzać czy ktoś zmienił adres czy nie. To należy do Twoich obowiązków.
ella
Moderator

Postprzez FoKa » wtorek 09 października 2007, 20:02

Hey, moja sprawa poniekąd sie wiąże. Gdy ja miałem przystąpić do części teoretycznej, to na chwile przed rozpoczęciem wszyscy mieliśmy sprawdzić swoje dane na wnioskach. Na moim był błąd odnośnie numeru mieszkania. Egzaminator powiedział ,że to nie istotne , tłumacząc dalej ,że ważne jest imię, nazwisko i pesel. Rezultat tego jest taki ,że teraz na prawku mam błąd i moje pytanie do Was: Czy faktycznie jest to nie istotne ,czy może ten egzaminator sądził właśnie ,że mi ten błąd skorygują?
FoKa

Postprzez ella » środa 10 października 2007, 00:16

Egzaminator powiedział ,że to nie istotne , tłumacząc dalej ,że ważne jest imię, nazwisko i pesel.

Przed przystapieniem do egzaminu z teorii zawsze pada pytanie, żeby sprawdzić swoje dane w bazie. Tam (dla potrzeb egzaminu) rzeczywiście istotne jest tylko imię, nazwisko, pesel bo to są Twoje dane identyfikacyjne. Natomiast widząc błąd w adresie powinieneś po egzaminie z teorii iść do okienka i sprostować adres.
ella
Moderator

Postprzez FoKa » środa 10 października 2007, 07:39

No tak ,mój błąd. Tylko czy teraz muszę mieć wyrobione nowe prawko ,czy w razie zatrzymania przez policję nie przyczepią się do tego?
FoKa

Powrót do Luźna gadka