kurs na instruktora/egzaminatora

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

W przyszłości planuję:

zostać instruktorem
10
38%
zostać egzaminatorem
3
12%
żadne z powyższych
13
50%

Liczba głosów : 26

kurs na instruktora/egzaminatora

Postprzez Cachorro » czwartek 16 sierpnia 2007, 17:05

hej mam takie pytanie z czystej ciekawości :wink: czy kursy a potem egzaminy na instruktora i egzaminatora różnią się bardzo w stopniu trudności? Czy wystarcza uczęszczanie na kurs aby zdać, podają jakąś literaturę z jakiej sie należy przygotować? Są gdzies jakies bazy pytań?
www.pajacyk.pl KLIKNIJ !

18.08.2007 godz. 7.00
egzamin teoria + praktyka
WORD Dąbrowa Górnicza
Zdane za 1 razem !! :)
Cachorro

Postprzez tom9 » czwartek 16 sierpnia 2007, 17:50

Ty to lepiej skup sie na zdawaniu prawka 8)
Do instruktora jeszcze ci napewno daleko :wink:
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez Cachorro » czwartek 16 sierpnia 2007, 17:52

ale tu nie o mnie chodzi :P a kogoś z rodzinki :) a konkretnie wujka ma prawko od chyba 10 lat :) jak ktoś wie niech napisze :)
www.pajacyk.pl KLIKNIJ !

18.08.2007 godz. 7.00
WORD Dąbrowa Górnicza
Cachorro

Postprzez Gość » czwartek 16 sierpnia 2007, 20:48

ja też planuję zostać instruktorem tylko najpierw trzeba prawko zdać a później czekać 3 lata... ale co tam, poczeka się ;)
Gość

Postprzez marcij » czwartek 16 sierpnia 2007, 21:33

3 lata posiadania uprawnien , ponad 4 tys zl za kurs , wiele godzin kursu ... Ale chcialbym i mam nadzieje ze kiedys siade na prawym fotelu "elki"
Obrazek
marcij

Postprzez Gość » czwartek 16 sierpnia 2007, 21:40

marcij napisał(a):3 lata posiadania uprawnien , ponad 4 tys zl za kurs , wiele godzin kursu ... Ale chcialbym i mam nadzieje ze kiedys siade na prawym fotelu "elki"

4 tys. ?? nie za dużo trochę ??
wszedłem na WORDa Katowickiego to tam pisze, że ok. 3 tys. a w Opolu podobno jest 2,5 tys. widocznie to zależy od ośrodka...
tak... tych godzin jest za dużo... ale ważne żeby to przetrwać i później siąść za tą eLką ;D
Gość

Postprzez cman » czwartek 16 sierpnia 2007, 23:39

4 tys. to można powiedzieć, że jest to taka realna cena. Mój kurs przykładowo kosztował 2 300 zł, ale po doliczeniu badań, zaświadczeń, dojazdów i egzaminu to wyszło łącznie w okolicach właśnie 4 tys.

Na kursach podają literaturę: ustawy i rozporządzenia. Rzecz jasna sam kurs nie gwarantuje zdania egzaminu, ale przy odpowiednim przyłożeniu się do rzeczy realizowanych na kursie, z egzaminem nie powinno być większych problemów. Nie ma baz pytań jako takich, ale zawsze są dostępne jakieś przykładowe zestawy, czasem nawet niemal identyczne jak prawdziwe egzaminacyjne.

Osobiście mam jeszcze za krótko prawo jazdy na egzaminatora, ale już w przyszłym roku ten warunek będę spełniał, więc kto wie :wink:.
cman

Postprzez Gość » piątek 17 sierpnia 2007, 08:29

cman napisał(a):4 tys. to można powiedzieć, że jest to taka realna cena. Mój kurs przykładowo kosztował 2 300 zł, ale po doliczeniu badań, zaświadczeń, dojazdów i egzaminu to wyszło łącznie w okolicach właśnie 4 tys.

no właśnie... te dojazdy.... to może być realne 4 tys.

mam nadzieję, że te książki z których będziemy się tam uczyć nie będą aż tak drogie..... :roll:
Gość

Postprzez Neo911 » sobota 15 września 2007, 18:49

Panowie!!!!!

Przyszli instruktorzy i czego wam życzę jak najbardziej.........

Nie sugerujcie się tym , że zajęcie miejsca na przednim siedzeniu z prawej strony od razu informuje , że jesteście instruktorami......
Papier który chcecie otrzymać, lub w najbliższym czasie otrzymacie nie świadczy o tym, że juz juz jesteście w pełni instruktorami....
Ja na kursie miałem wpajane , że jeżeli po 6 m-cach nie wywiozą mnie w kaftanie bezpieczeństwa to będzie dobrze, natomiast jeżeli przepracujecie w tym fachu dwa lata , to możecie się uważac że jesteście instruktorami .
Nasza praca nie polega na siedzeniu i wypełnianiu druczków i zadowoleniu , że "następny" jest już z głowy, olewać to każdy może , ale jeżeli zdecydowaliście sie na tą pracę , to naprawdę bądzcie tego odpowiedzialni i niech ci ,których wypuszczacie spod swoich skrzydeł wiedzą jak mają jezdzić po drodze i myśleć logicznie.
Neo911

Postprzez Cachorro » niedziela 16 września 2007, 11:07

Panowie!!!!!
a panie nie mogą być instruktorkami ;>

a co do tematu- wiadomo, że to nie łatwy zawód, i jak juz sie ktoś na niego decyduje, to musi chcieć nauczyć :)
www.pajacyk.pl KLIKNIJ !

18.08.2007 godz. 7.00
WORD Dąbrowa Górnicza
Cachorro

Postprzez Gość » niedziela 16 września 2007, 12:29

no właśnie... Panie też mogą być instruktorkami :) tylko jak np. zachowa się facet widząc taką ładną Panią instruktorkę uczącą go :P hehehehehe :)

a wracając do tematu - ostatnio słyszałem, że kurs na instruktora odbywa się TYLKO w Warszawie. Czy to prawda :?: bo kurde... trochę daleko jest Warszawa ode mnie... a np. takie Opole czy Wrocław jest zdecydowanie bliżej

i jeszcze jedno - Cachorro i Neo911 - prawda... jeśli ktoś się zdecyduje na taki zawód, m.in. ja, to trzeba być świadomym tego, że jak najwięcej trzeba przekazać swoim kursantom by w przyszłości jak najlepiej jeździli i nie powodowali wypadków itp.

EDIT:
Kto na tym forum jest instruktorem :?: bo mam sprawę :)
Gość

Postprzez Neo911 » niedziela 16 września 2007, 21:39

hm..... no tak, przecież panie też mogą być instruktorkami, całkiem wyleciało mi to z głowy :ups:
W WORD w Katowicach slyszałem ,że jest podobno pani egzaminator....
Neo911

Postprzez starek » poniedziałek 17 września 2007, 22:48

Neo911 napisał(a): W WORD w Katowicach slyszałem ,że jest podobno pani egzaminator....

Dobrze słyszałeś :D Chociaż nie wiem, czy jest już pełnoprawnym egzaminatorem. W kazdym razie ta pani uczestniczyła w moim egzaminie jako obserwator czy ktoś w tym stylu. Trzeba by poszukać w przepisach, żeby mieć pewność.

No, kobitka jest całkiem miła, więc raczej nie przewiduję, żeby na forum pojawiły się jaiiekolwiek uwagi na jej temat. No ale pozory moga mylić :twisted: ;)
Prawo Jazdy wydane dnia 30.08.2007
starek

Postprzez assik » wtorek 18 września 2007, 04:13

bizon napisał(a):tylko jak np. zachowa się facet widząc taką ładną Panią instruktorkę uczącą go :P hehehehehe :)

Wniosek jest prosty :bedzie chodzil na kurs z wielka checia tak jak kursantki majace ladnych instruktorow :D
Mysle ,ze pierwsza podstawoe kryteruim (poza tymi prawnymi) ,ktore nalezy spelnic ,zeby byc instruktorem to BYĆ CIERPLIWYM.
26.06.07 -rozpoczęcie kursu
31.07.07-pierwsze 2h jazd :D :lol:
21.08.07 -pierwsza kolizja za kierownica :shock: "puk" w mój zderzaczek...
27.08.07-egz. wewn.
8.10.07 -egz. panstw. teoria+praktyka - "WYNIK POZYTYWNY" :D :D :D
assik

Postprzez Gość » wtorek 18 września 2007, 20:58

assik napisał(a):
bizon napisał(a):tylko jak np. zachowa się facet widząc taką ładną Panią instruktorkę uczącą go :P hehehehehe :)

Wniosek jest prosty :bedzie chodzil na kurs z wielka checia tak jak kursantki majace ladnych instruktorow :D

hehehehe :D to ja już zaczynam się upiększać :P lol :D

assik napisał(a):Mysle ,ze pierwsza podstawoe kryteruim (poza tymi prawnymi) ,ktore nalezy spelnic ,zeby byc instruktorem to BYĆ CIERPLIWYM.

oj... moja cierpliwość jest wielka :) ja dużo przetrzymam :D
Gość

Powrót do Luźna gadka