funkcja systemu ABS - testy...

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

funkcja systemu ABS - testy...

Postprzez Legard » wtorek 04 sierpnia 2015, 00:10

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaka jest prawidłowa odpowiedź na pytanie o funkcję systemu ABS? Na początku robienia testów wszystko było ok, pytanie powtórzyło się kilka razy i zawsze odpowiedź była w stylu "ułatwia zmianę kierunku jazdy podczas hamowania", "ułatwia sterowanie pojazdem podczas hamowania" itd., aż tu nagle pojawiła się "seria" niemal identycznych pytań o tą samą funkcję i w każdej poprawna odpowiedź była, że służy do "skracania drogi hamowania"... Proszę pomóżcie, mam już dosyć tych niektórych dziwnych pytań :lol:
Legard

Re: funkcja systemu ABS - testy...

Postprzez Rogatek » wtorek 04 sierpnia 2015, 05:51

Czytaj pytania i odpowiedzi, a nie rób ich na pamięć - na egzaminie się zdziwisz, że to w ogole inne pytania niż na testach.
Obrazek

Kategoria B: 04-04-2012 za pierwszym
Kategoria C: 24-07-2015 za pierwszym
Kategoria D: --
Rogatek

Postprzez Legard » środa 05 sierpnia 2015, 11:12

No właśnie o to mi chodzi, żeby nie robić ich na pamięć, dlatego się pytam jaka jest poprawna odpowiedź... Jakbym chciał uczyć się ich na pamięć, to bym nic nie pytał się tylko zapamiętywał dane odpowiedzi. Tak więc wracając do tematu, wie która odpowiedź jest poprawna w tych pytaniach?
Legard

Postprzez Rogatek » środa 05 sierpnia 2015, 11:18

No, ale raz że nie zadaleś żadnych pytań, dwa że skoro Ci program zazbacza prawidłową odpowiedź to chyba wiesz już jaka jest.
Obrazek

Kategoria B: 04-04-2012 za pierwszym
Kategoria C: 24-07-2015 za pierwszym
Kategoria D: --
Rogatek

Postprzez Legard » czwartek 06 sierpnia 2015, 12:33

Rogatek napisał(a):No, ale raz że nie zadaleś żadnych pytań, dwa że skoro Ci program zazbacza prawidłową odpowiedź to chyba wiesz już jaka jest.

Właśnie zaktualizowałem program, bo wyszła nowa aktualizacja i już nie mam problemu. Tak jak myślałem, wcześniej były błędy w odpowiedziach a teraz te odpowiedzi, które wcześniej program uznawał za błędne są poprawne :D
Legard

Postprzez lith » piątek 07 sierpnia 2015, 00:39

Ale mam nadzieję, ze nie te sugerujące skracanie drogi hamowania... ;)

@Rogatek - no właśnie chodzi o to, że program pokazuje prawidłową, albo i nieprawidłową. Trzeba krytycznie podchodzić tego co się czyta ;)
lith

Powrót do Sytuacje na drodze