Mówią że połowe prędkosci wiec przy 100km/g 50m przy 80 40m przy 60 30 m 50 25m
przy 40 20m
Ale jak ją obliczyć ? Skąd mam wiedzieć jadąc za kims 100km/g ile to jest 50m może mi to ktoś wyjaśnic? Bo ja jednak nie jestem w stanie tego ocenić.
Oraz dlaczego połowe prędkości ktoś mi to udowodni?
Rozumiem że to minima tak?
Nie chciałem zakłądać odrębnego tematu.
Czy jak mamy przejazd strzeżony z zaporami to mamy obowiązek się zatrzymania i upewnienia że nic nie jedzie (znaku stop nie ma) czy nie ma żadnego? I jedzie sie jak przez skrzyżowanie na zielonym świetle jak to jest na egzaminie na prawo jazdy ( pamiętam że instruktor mówił że należy sie upewnić ale to były przejazdy bez zapór nie strzeżone ale jak stop nie było nie trzeba było stawać) przez strzeżone nie jezdziliśmy. Dlaczego jak jest takowy przejazd i ja się zatrzymuję lub zwalniam prawie do 0 aby 1 wrzucić i oglądam w lewo i w prawo to ludzie na mnie z tyłu trąbią? Czy to jest wporządku? Wg mnie trzeba sie upewnić a jak jest wg. prawa, przepisów? Bo jednak na skrzyżowaniu przy zielonym świetle mamy jechać a nie patrzeć u sie upewniać? A jak na przejezdzie? Czemu inni nawet nie zwalniają? Przedtem jak byla zła nawierzchnia prawie wszyscy przejeżdżali przez niego na 1 teraz to nawet nie trzeba zwalniać bo ma gumowe podkłady.