Np próg zwalniajacy i na dole 20m to oznacza że 20 m jest do progu czy to drugiego znaku z przeciwka czyli do progu 10m?
https://www.google.pl/maps/@50.67354,19.214281,3a,75y,183.21h,80.03t/data=!3m6!1e1!3m4!1syikGoSKBS4v_qeDY-mpLJA!2e0!7i13312!8i6656
nie wydaje mi się aby do progu było aż 20 metrów na oko

Prosze mi napisać dlaczego znak przejścia dla pieszych jest po lewej stronie dla jadących od progu?
Ten znak nie powinien być o 180st obrócony o koło pachołka drugi dla jadących od progu zwalniajacego?
Druga:
Prosiła bym o wyjaśnienie skrzyżowania Jastrzębską z Małą i poprzeczną.
Dlaczego na drodze z pierwszeństwem ? Niema znaku iż ona jest z pierwszeństwem D1 lub znak ostrzegawczy info o skrzyżowaniu z droga podrzędną. Bo z tego co mnie uczyli jeśli nie ma znaków pierwszeństwo ma ten z prawej. A jednak Jastrzębska jest główna. Mam spoglądać jaki znak jest na drodze bocznej? Jak? Sporo takich skrzyżowań tam jest. A jeśli nie było by znaku STOP to wtedy co?? Mam się domyślać?
Dlaczego tam jest znak ogr 40 a potem odwołujący. To te skrzyżowania tego znaku nie odwołują? Skrzyżowania oznaczone jedynie odwołują czy także nieoznaczone? To już F. Chobina ta z bruku by odwoływał tę 40 i musiała by być dublowana.
Instruktor mnie uczył że każde skrzyżowanie znak odwołuje.