jak to jest z tym rondem?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

jak to jest z tym rondem?

Postprzez klaudia65 » wtorek 13 maja 2014, 15:50

Jeżeli mam równorzędne to muszę czekać na tego z prawej, a jak ma się sytuacja gdy jest "ustąp" na rondzie i ja stoję na tych warunkowych strzałkach i widzę, że mi dojeżdża dopiero z prawej samochód to mogę się wepchać bo "zdążę" czy powinnam się zatrzymać? i w ogóle jak jest "ustąp" to nie muszę się bezwzględnie zatrzymać tylko jak widzę , że coś mi już jedzie na skrzyzowaniu lub na rondzie?
16.04.2014 TEORIA + (71/74)
10.05.2014 PLAC -
30.06.2014 PLAC + | MIASTO +
klaudia65

Re: jak to jest z tym rondem?

Postprzez szoferemeryt » wtorek 13 maja 2014, 20:27

Na tak postawione pytanie raczej nikt nie odważy się odpowiedzieć. Zapytanie jest nieczytelne.
szoferemeryt

Postprzez kombi » wtorek 13 maja 2014, 20:51

Jako wjeżdżająca na rondo powinnaś powstrzymać się od jazdy, jeżeli twój ruch mógłby zmusić innego kierującego znajdującego sie na rondzie do zmiany kierunku , pasa ruchu albo istotnej zmiany prędkości.
W innym przypadku możesz wjechać.
kombi

Postprzez among » wtorek 13 maja 2014, 22:05

klaudia65 napisał(a):Jeżeli mam równorzędne to muszę czekać na tego z prawej, a jak ma się sytuacja gdy jest "ustąp" na rondzie i ja stoję na tych warunkowych strzałkach i widzę, że mi dojeżdża dopiero z prawej samochód to mogę się wepchać bo "zdążę" czy powinnam się zatrzymać? i w ogóle jak jest "ustąp" to nie muszę się bezwzględnie zatrzymać tylko jak widzę , że coś mi już jedzie na skrzyzowaniu lub na rondzie?

Pozwolę sobie wstawić ten link: http://www.word.siedlce.pl/artykuly/ustapienie-pierwszenstwa,2,2,849,739,849
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Powrót do Sytuacje na drodze