Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Makabra » czwartek 17 kwietnia 2014, 10:21
przez LeszkoII » czwartek 17 kwietnia 2014, 13:57
Jeśli policzymy pasy ruchu - wszystko się zgadza, ale jeśli uwzględnimy linię P-4 na wylocie, to już nie zupełnie.Liczba pasów ruchu na wylocie nie powinna być mniejsza niż liczba pasów ruchu dla kierunku na wprost na wlocie.
przez Makabra » czwartek 17 kwietnia 2014, 15:01
przez taik » czwartek 17 kwietnia 2014, 16:51
Makabra napisał(a):No i teraz zagwostka, stosować się do tej P-3 czy do D-3?
przez LeszkoII » czwartek 17 kwietnia 2014, 18:43
Zwłaszcza P-3 uwzględnij...bo moja wyobraźnia chyba szwankuje...Makabra napisał(a):Wroce do domu to narysuje dokladniejsze.
przez Makabra » czwartek 17 kwietnia 2014, 21:07
przez LeszkoII » czwartek 17 kwietnia 2014, 21:26
Nie koniecznie zła - ze względu na ruch rowerów.Makabra napisał(a):Tak jak taik napisał, organizacja jest zła i ciężko coś jednoznacznie stwierdzić.
Ano raczej tego, co przekracza P-4.Makabra napisał(a):Ciekawy jestem jak by doszło do kolizji dwóch pojazdów skręcających z tej jednokierunkowej w lewo, jeden od lewej krawędzi a drugi tak jak P4 pokazuje. Czyja była by wina?
przez Makabra » czwartek 17 kwietnia 2014, 21:57
przez taik » piątek 18 kwietnia 2014, 11:42
LeszkoII napisał(a):Nie koniecznie zła - ze względu na ruch rowerów.
LeszkoII napisał(a): P-4 rozdziela przeciwny kierunek ruchu rowerzystów. Aczkolwiek bezpieczniej i oznakować to miejsce tak, że przed skrzyżowaniem na drodze jednokierunkowej na pasie lewym powinien być znak P-6.
przez szoferemeryt » piątek 18 kwietnia 2014, 21:33
przez aaltonen » piątek 18 kwietnia 2014, 21:41
przez Makabra » piątek 18 kwietnia 2014, 23:29
szoferemeryt napisał(a):Dla mnie jest OK. Czy wszystko musi być czarno na białym bo inaczej ani rusz?
http://makabra.net.pl/jb/raclawicka.jpg
Czy znak D-3 z tabliczką T-2 nic
Wam nie mówi?
Znak P-4 zmusza nas do zajęcia tylko prawego pasa, w tej sytuacji połowa jezdni jest dla rowerów. I nic poz tym.
przez szoferemeryt » sobota 19 kwietnia 2014, 00:02
Makabra napisał(a):Ciekawa teoria. Wyjasnij teraz skąd mam wiedzieć o połowie jezdzni dla rowerów jak wjeżdżam na odcinek jednokierunkowy? Ta P4 jest widoczna po przejechaniu jakichś 400 metrów, na samym końcu ulicy.
przez Henq » sobota 19 kwietnia 2014, 00:50
szoferemeryt napisał(a):Czy znak D-3 z tabliczką T-22 nic Wam nie mówi?
A to ciekawe czyli wg Ciebie to jakaś ekstra ścieżka rowerowa?szoferemeryt napisał(a):Znak P-4 zmusza nas do zajęcia tylko prawego pasa, w tej sytuacji połowa jezdni jest dla rowerów. I nic poz tym.
taik napisał(a):Natomiast ciężko o konkretną odpowiedź, ponieważ to, co przedstawiłeś, to błąd organizacji ruchu
przez szoferemeryt » sobota 19 kwietnia 2014, 01:34
Henq napisał(a):Tak mówi, ale tylko tyle, że z drugiej strony może nadjechać rowerzysta ale nie środkiem swojego pasa ani tym bardziej lewą jego stroną, nie może się też poruszać całą szerokością swojego pasa. Więc jakim prawem dajesz im cały pas?
Henq napisał(a):A to ciekawe czyli wg Ciebie to jakaś ekstra ścieżka rowerowa?