Konkol napisał(a):Nie ma tam żadnego znaku regulującego pierwszeństwo oprócz tego na ul. Wiosennej, gdzie jest ustąp pierwszeństwa.
Wraz ze zmianą status z drogi gruntowej na drogę twardą (właściwie to tuż przed tą zmianą) powinno pójść dostawienie przed skrzyżowaniem znaku A-7 lub B-20.
Nie ma takiej możliwości, aby do jednego skrzyżowania dochodziły trzy drogi z pierwszeństwem przejazdu, a tylko jedna bez. Stąd i wniosek, że wyasfaltowany odcinek jest krótszy niż 20m. A może jest dłuższy a tak jak piszesz drogę wyasfaltowano "z rozpędu" i drogowcy nic nawet o tym nie wiedzą i stad brak znaku?
Konkol napisał(a):Wiem, że teraz większość forumowiczów powie, że skoro jest tam te 20m asfaltu (podobno ) powinno się ustąpić pierwszeństwa tym, którzy jadą z ul. Jesiennej...
Z perspektywy oznakowania (które dotyczy jadącego drogą z pierwszeństwem przejazdu)
to droga z pierwszeństwem przejazdu nie może zmieniać na skrzyżowaniu kierunku więc teoretycznie masz prawo założyć, że ten z Jesiennej wyjeżdża z drogi podporządkowanej i ustąpi Ci pierwszeństwa przejazdu.
Konkol napisał(a):...jednak z perspektywy ul. Wiosennej kierowca nie jest w stanie ocenić ile tak naprawdę długości ma część utwardzona, stąd moje wątpliwości...
Bo to nie rola kierującego mierzyć długość odcinka utwardzonego, a
rola drogowców oznakować właściwie skrzyżowanie, do którego jedna z dochodzących dróg stała się drogą twardą. Oznakowania nie zmieniono, stąd Twoje wątpliwości. Definicja drogi twardej jest w Kodeksie abyś wiedział co to pojęcie oznacza, a nie po to abyś latał z miarką zastanawiając się kto komu ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa przejazdu.
Moja rada? UWAŻAĆ! Starzy bywalcy będą pewnie jeździć po staremu, a "nowy" może przelecieć z jesiennej na wprost przekonany o własnym pierwszeństwie. I czym prędzej
ZGŁOSIĆ PROBLEM DO ZARZĄDU DRÓG.