Cyberix napisał(a):I zastanawia mnie:
- od kiedy jazda pod prąd będzie bezpieczniejsza niż jazda wyznaczonym kontrapasem ?
- od kiedy to kierowcy mają pamiętać o zostawieniu miejsca dla rowerzystów z prawej strony w sytuacji gdzie nie ma wyznaczonego pasa dla rowerów?
Z jednej strony przywileje dla rowerzystów a z drugiej strony przywileje dla motorów! To ja się pytam, którędy mam jechać ? Wtedy będzie miejsce z prawej strony dla rowerzysty i z lewej strony dla motoru.
A kto powiedzial, ze bedzie bezpieczniejsza, lub ma byc bezpieczniejsza ? POmysl przyszedl z zachodu i bedzie wdrazany jak w tamtych krajach - nie sprawia to wiekszego problemu, tyle, ze Kursant ma z tym wieksze problemy i potrzeba bedzie wiecej godzin ale z tego mozna sie tylko cieszyc.
Dd kiedy keirowcy wogole Maja o czyms tam pamietac ? Przymocuja tabliczki na wjezdzie w jednokierunkowa pod znakiem " droga jednokierunkowa " oraz poz znakiem zakaz wjazdu skutecznie rozwiazuje problem, tyle ze trzeba umiec patrzyc a co wazniejsze dostrzec !
Motor nie moze miec przywilejow bo nie jest pojazdem tylko czescia pojazdu
Jedz do Holandi czy Niemiec i poobserwoj, W Niemczech statystycznie kazdy mieszkaniec ma pojazd i jakos tam wszyscy jezdza. Kurde, ale zapomnialem, ze oni tam autostrady Maja
Co Cie obchodza inni uzytkownicy drogi ktorzy Maja zamiar jechac szybciej od Ciebie / wyprzedzic Cie ? To Twoj problem czy ich ?